- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Протести подршке Палестини одржани широм света /фото, видео/

© AP Photo / Andres KudackiПротестующие в поддержку Палестины на Бруклинском мосту, Нью-Йорк, США
Протестующие в поддержку Палестины на Бруклинском мосту, Нью-Йорк, США - Sputnik Србија, 1920, 05.11.2023
Пратите нас
Широм света одржани су протести подршке Палестинцима у Појасу Газе. Најмасовнији је био у Индонезији. Негде је морала и полиција да се умеша.
- У САД су скупови одржани у многим градовима, али је највећи био у Вашингтону. Тамо су демонстранти скоро напунили Трг слободе, поред Беле куће, преноси Си-Ен-Ен. Многи су из других градова аутобусима стигли на протест.
Демонстранти су носили палестинске заставе и плакате "Зауставите масакр" и "Нека Газа живи". Неки су, како јавља Си-Ен-Ен, скандирали „Бајдене, не можеш да се сакријеш, ми те оптужујемо за геноцид“ и „без прекида ватре, нема гласова“.
- У Великој Британији десетине хиљада демонстраната изашло је на улице у различитим градовима, преноси Би-Би-Си. Према проценама лондонске полиције, само у центру града окупило се 30 хиљада људи. Приведено је 29 демонстраната због прекршаја.
- Најмање шест хиљада људи изашло је на пропалестински марш у Берлину, пише Билд. Полиција је демонстрантима одузела плакате са забрањеним слоганима, казнила оне који су их узвикивали, а привела неколико особа.
- У Паризу је хиљаде демонстраната учествовало у маршу који су власти забраниле, преноси АФП. У акцији су учествовали владини званичници, посебно заменица градоначелника града Корбеј-Есон, Елза Туре.
Сличне акције су одржане и у Канади, Турској, Чилеу, Венецуели и другим земљама
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала