- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хоће ли му сада тражити длаку у јајету? Важно признање око Јокићевог врата

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 05.11.2023
Пратите нас
Денвер Нагетси имају такву традицију да после сваког меча Мајкл Мелоун награђује играча који је одиграо најбољу одбрану. На тај начин покушава да мотивише играче. После победе над Чикаго Булсима признање се нашло око врата Николе Јокића. Важан је то показатељ да је Србин ангажован и у дефанзиви, што су знали раније да му замерају.
Мелоун је био јако задовољан игром Јокића у дефанзиви. Поред Србина истакао се и Арон Гордон који је иначе овог лета био у Сомбору у гостима код најбољег играча света.
У нападу смо навикли да Јокић доминира, био је најефикаснији са 28 датих поена.
„Други ланац дајем Николи Јокићу. Ривалима је засметао приликом шута у 14 наврата, шест пута је одбијао лопту у одбрани и имао много пик ен рол ситуација и 12 дефанзивних скокова. Он и Гордон су имали већину“, рекао је Мелоун након доделе у свлачионици.
Већ на старту меча против Чикага Нагетси су остали без Џамала Марија, па је Никола Јокић сам изнео овај дуел и тријумф резултатом 123:101, чега је био свестан и Мелоун.
Свакако ће значити и Јокићу на пољу самопоуздања када је одбрана у питању. Чисто да понеки аналитичари немају шта да му замерају и траже длаку у јајету.
Нагетси после седам одиграних мечева имају шест победа и пораз од Минесоте, а тренутно су првопласирана екипа на Западу.
Новак Ђоковић Бен Шелтон УС Опен - Sputnik Србија, 1920, 05.11.2023
СПОРТ
Шелтон хвалио Новака – али признао да је „крао“ од Надала: „Подсећам на њега“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала