- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Интересовање за изложбу „Русија“ превазилази сва очекивања – млади поносни на своју земљу

© Фотохост-агентство "РИА Новости" / Уђи у базу фотографијаИзложба „Русија“
Изложба „Русија“ - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2023
Пратите нас
Интересовање посетилаца за међународну форум-изложбу „Русија“, која је отворена у Москви 4. новембра, превазилази сва очекивања организатора, изјавио је заменик шефа администрације председника Русије Сергеј Киријенко.

„Број људи који свакодневно долази да посети изложбу далеко превазилази планове које је првобитно имао организациони комитет“, рекао је Киријенко.

Изложба се, додаје, може описати са две речи: понос и сан.
„Све што је приказано на изложби је за понос. А све чиме се данас поносимо некада је било нечији сан“, појаснио је Киријенко.
Такође је рекао да је изложба „Русија“ посебно значајна за младе, јер им омогућава да се упознају не само са стварима којима се земља поноси, него и са људима који су томе дали допринос.
Међу младима је на крају спроведено истраживање које је показало да је седам од 10 испитаника након обиласка изложбе поносније на своју земљу.
Подсећамо, на изложби „Русија“ јавности ће се представити 89 региона Руске Федерације, 22 федерална извршна органа, 20 компанија, корпорација и јавних организација. Форум се одржава у изложбеном комплексу ВДНХ у руској престоници и биће отворен за јавност до 12 априла наредне године.
На њој ће бити представљени сви досадашњи успеси земље и региона појединачно, почев од науке, преко индустрије, па све до културе.
Међународна изложба и форум „Русија“  - Sputnik Србија, 1920, 05.11.2023
РУСИЈА
Роботи читају поезију, бираш где ћеш да летиш: Репортер Спутњика на изложби „Русија“ /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала