- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Тренер открио невероватну причу: „Били смо као отац и син – сада више не разговарамо“

© AFP 2023 / JUAN MABROMATAКристијано Роналдо и Фернандо Сантош
Кристијано Роналдо и Фернандо Сантош - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2023
Пратите нас
Некадашњи селектор фудбалске репрезентације Португалије Фернандо Сантош признао је да од Светског првенства у Катару не разговара са капитеном националног тима Кристијаном Роналдом, преноси данас А Бола.
Роналдо се наљутио на Сантоша, који је оставио капитена на клупи за резерве на мечу осмине финала СП у Катару против Швајцарске (6:1). Уместо Роналда на том мечу је играо Гонсало Рамос, који је постигао три гола.
Ерлинг Холанд - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2023
СПОРТ
„Грађанин“ више урадио за Звезду од Звезде
Рамос је добио предност у односу на капитена и на мечу четвртфинала Мундијала између Португалије и Марока (0:1). Роналдо је ушао у другом полувремену, али није успео да спречи елиминацију Португалије са СП.
"Он и ја више не разговарамо. То је једна дужа прича, не знам ни тачно од ког дана. Али знам да нисмо причали од када смо се вратили из Катара", рекао је Сантош.
Тренер је у децембру прошле године добио отказ по завршетку СП.
"Нема то везе са утакмицом са Швајцарском. Имао сам јаку везу са Кристијаном и то не само пословну. Срели смо се први пут у Спортингу када је имао 19 година. Та веза је расла, а ја сам постао селектор пошто је он позван у репрезентацију. Били смо као отац и син или као старији и млађи брат. Нема то везе ни са чим са СП. Направио сам потез за који сам сматрао да је добар и стратешки важан у том тренутку. Морате то да разумете", додао је Сантош.
Он је истакао да је Роналдо имао јако тешку 2022. годину.
"Његова 2022. година није била најбоља. Да, рекао сам да је најбољи на свету, али је имао очајних, ужасних шест месеци. Имао је породичну трагедију, а то је утицало на њега и на спортском плану. Није прошао припреме, није играо два месеца. Онда се вратио у Манчестер где га уопште нису користили. Физички је и даље био на топ-нивоу, а ја га познајем боље него ико. Међутим, био је на ниском нивоу када је игра у питању", истакао је бивши селектор Португалије.
Сантош је на крају навео да верује да ће да се помири са Роналдом, који је тренутно члан Ал Насра.
"Верујем да ћемо Кристијано и ја једног дана да се испричамо. Немам за чим да жалим, знам да су га неке ствари можда повредиле. Можда је и данас љут због тога. Надам се да није, да ће све то да се промени. Стрпљив сам, сигуран сам да ће то да се догоди", рекао је Сантос, који је од јануара од септембра ове године био селектор Пољске.
Тренер фудбалера Црвене звезде Барак Бахар  - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2023
СПОРТ
Бахаров „бућкуриш“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала