- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Блажен је онај који верује“: Лавров о Бајденовој вери да ће Украјина вратити изгубљене територије

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2023
Пратите нас
Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров прокоментарисао је речима „блажен је онај који верује“ изјаву координатора за стратешке комуникације у Савету за националну безбедност Беле куће Џона Кирбија да амерички председник Џозеф Бајден верује да ће Украјина „повратити територије“.
„Код нас се у народу каже: ‘Блажен је онај који верује’“, истакао је министар у интервјуу у програму „Москва. Кремљ. Путин“, чији је део новинар Павел Зарубин објавио на свом Телеграм каналу.
Говорећи о изјави украјинског лидера Владимира Зеленског о новој контраофанзиви, руски министар је истакао да је „Зеленског тешко коментарисати“.
„Он је, између осталог, изјавио да ако престану да му пружају помоћ, наставиће да се бори сам. По мом мишљењу, све је очигледно“, додао је Лавров.
Претходно је координатор Беле куће за питања стратешке комуникације Џон Кирби изјавио да председник САД Џозеф Бајден и даље верује у могућност да ће Украјина повратити изгубљене територије упркос пропалој контраофанзиви.
Раније је украјински председник Владимир Зеленски изјавио да ће Оружане снаге Украјине наставити са покушајима контраофанзиве и 2023. и 2024. године.
У новом издању емисије „Мој поглед на Русију“ разматрамо да ли Запад пушта низ воду Владимира Зеленског
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала