- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Новак је ту да побеђује“ – непријатељска публика даје енергију

© AP Photo / Michel EulerНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2023
Пратите нас
На путу до трофеја на Мастерсу у Паризу Новак Ђоковић није се само борио са противницима на терену, већ и са онима на трибинама јер је у неколико мечева морао да трпи непристојне глеодаце. Иако би многе играче то омело, Новаку повици нису сметали већ су му дали одатну енергију што је приметила и Жастин Енан, седмострука Гренд слем шампионка.
Када су током турнира у Паризу звиждали Новаку Ђоковићу у тим тренуцима српски ас бриљирао је на терену. Иронично би се насмејао свима онима који су покушавали да га ометају, а онда је тражио гласније звиждуке.
Публика није схватила до краја турнира да су звиждуци његово гориво, а о томе је говорила и Жастин Енан, бивша белгијска тенисерка, која је и сама доживљавала сличне ситуације.
„Знамо да није баш увек најпријатније када публика ођедном постане непријатељски настројена и почне да подржава противника. Врло интелигентно, Новак прекида то што се дешава и истовремено себи даје нову енергију. Има много искуства“, истакла је Енан.
Бивша прва тенисерка света уочила је да Новака заправо више не занима публика и да је његов фокус увек усмерен само ка победи.

„Када је реч о том односу са публиком, мислим да се све више дистанцира од тога. Није више ту да задовољи друге, ту је да игра и да побеђује. Сад кад коначно то ради, мислим да се то допада многим људима“, поручила је Енан.

Ђоковић је публику у Паризу назвао „специјалном“, а иако током турнира нису били најпристојнији, он је током шампионске церемоније бираним речима говорио о гледаоцима и културно се захвалио.
Оно што се ипак приметило после сваког Новаковог меча јесте управо тврдња прослављене тенисерке, а то је да на најбољег тенисера света више такве ситуације не могу да утичу лоше, већ само боље.
Данил Медведев и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 07.11.2023
СПОРТ
Данил није преболео пораз од Новака: „Био сам тврдоглав“
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 07.11.2023
СПОРТ
Болни порази Хамада и Миомира
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала