- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Драма – срце ми је стало на крају“ – Данилу је пријала улога капитена

© Фото : АБА лига / Драгана СтјепановићДанило Анђушић
Данило Анђушић - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2023
Пратите нас
На три секунде до краја утакмице Партизана и Фенербахчеа, на линију за слободна бацања отишао је Данило Анђушић који је смирио, наместио руку и погодио два пута, а ти поени донели су победу црно-белима. Данилу, који је носио капитенску траку, није било лако да одлучи меч, а како истиче на крају се осетио као да му је стало срце.
Од почетка сезоне Данило Анђушић делује изузетно мотивисано и већ на неколико утакмица успевао је да буде међу најефикаснијим играчима у тиму, али навијачи и саиграчи сигурно ће запамтити и издвојити дуел са Фенербахчеом у ком је погодио неколико важних шутева.
Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2023
СПОРТ
Обрадовић о Тристану и старим бољкама: „Не постоје домаћи и страни играчи – само Партизан“

„Драма, срце ми стало на крају. Напад, помислио сам 'нећемо ваљда поново да испустимо победу'. Добро је да смо одиграли последњих пет секунди како треба и одиграли одбрану, успели да се одбранимо. Верујем да је ова утакмица јако битна. Показали смо карактер, јер смо у једном тренутку губили 15,16 разлике. Сјајна подршка са трибина, успели смо да смогнемо снаге и да приведемо утакмицу крају“, рекао је Анђушић после победе.

Партизанове пропуштене прилике у завршници могао је да казни Јам Мадар, бивши играч црно-белих, али израелски кошаркаш је промашио.
„Скочио сам на финту и молио сам Бога да промаши. То су његове ситуације, ту се најбоље сналази и то генерално погађа, када сам видео да је промашио и да је наш скок, био сам срећан што је наш напад и што можемо да приведемо меч крају“, истакао је капитен.
Посебно је црно-белима значила подршка са трибина.
„Веровали смо у тим, најважније је што смо остали заједно на терену, борили смо се, нисмо помислили ни у једном моменту да је меч изгубљен, то је дало резултат, због тога смо се вратили у игру, подршка са трибина нам је много значила, било би теже без њих“, рекао је Анђушић.
Желео је капитен да поручи и да је Мадар остао у „братском“ односу са играчима Партизана.
„На терену смо противници. И са братом када играм један на један 'закрвимо', нема пријатељства на терену. Мадар је брат и тако ће увек бити“, поручио је Анђушић.
Капитен је до краја утакмице уписао девет поена, два скока и две асистенције, али је сваки његов потез долазио у идеалном тренутку. Пред крај треће деонице погодио је тројку, погодио је два пута са линије пенала и смањио предност турског тима.
На 44 секунди до краја меча украо је лопту Мадару и асистирао је Алену Смаилагићу који је постигао кош за предност Партизана. На крају је Анђушић дао кош, после чега су на крају уследила пресудна слободна бацања.
„Видели сте све и сами. Било је јако узбудљиво, неизвесно. Анђушић је преузео одговорност, одрадио фантастичан посао, најзаслужнији је за победу“, рекао је Огњен Јарамаз поводом сјајне партије капитена који ту улогу има у одсуству Кевина Патера.
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2023
СПОРТ
Богданово одлично вече крунисано великом драмом и победом
Партизан - Фенербахче - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2023
СПОРТ
Партизан после великог минуса кроз епску драму до победе над Фенербахчеом!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала