- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Хрватски министар одбране задобио тешке телесне повреде у несрећи

© AP Photo / Filip HorvatХрватска полиција, архивска фотографија
Хрватска полиција, архивска фотографија - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2023
Пратите нас
Хрватски министар одбране Марио Баножић, који је јутрос учествовао у саобраћајној незгоди у којој је једна особа погинула, задобио је тешке телесне повреде, али је ван животне опасности, саопштила је хрватска влада.
„Министар има тешке телесне повреде, према првим проценама лекара, ван животне је опасности“, изјавио је портпарол хрватске владе, преноси Хина.
Он је навео и да је Баножићу указана медицинска помоћ у Општој жупанијској болници Винковци и да ће бити пребачен у КБЦ Осијек.
Директор винковачке болнице Крунослав Шпочић потврдио је за ХРТ да Баножић има „првенствено контузионе повреде главе и мозга, али да за сада није изгубио свест“.
Претходно је Министарство одбране Хрватске саопштило да је хрватски министар одбране Марио Баножић учествовао јутрос у саобраћајној незгоди у којој је погинула једна особа.
„У јутарњим сатима у суботу, 11. новембра 2023. године, на државном путу ДЦ-55 на излазу из Винковаца према Жупањи, догодила се саобраћајна незгода у којој су учествовали министар одбране Марио Баножић са личним возилом и возач комбија. У саобраћајној несрећи погинуо је возач комбија“, наведено је у саопштењу.
Баножић је због задобијених повреда збринут у Општој жупанијској болници Винковци.
„У току је увиђај који води заменик Жупанијског државног тужилаштва у Вуковару“, саопштено је из МОРХ-а.
Хрватска полиција је саопштила да је јутрос у 6.15 сати примљена дојава о саобраћајној незгоди на државном путу ДЦ-55 на излазу из Винковаца према Жупањи, у којој су учествовали комби и аутомобил.
Према саопштењу хрватске полиције, „у саобраћајној несрећи погинуо је возач комбија, док је возач приватног возила (државни службеник) од задобијених повреда превезен у Општу болницу“, наводи портал Индекс.
За саобраћај је затворена деоница Винковци-Жупања државног пута број ДЦ-55, навела је полиција.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала