- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српски „бикови“ стварно имају крила

© AFP 2023 / PATRICIA DE MELO MOREIRAСтрахиња Павловић
Страхиња Павловић - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2023
Пратите нас
Брзина у модерном фудбалу је уз технику и интелигенцију несумњиво најважнија ствар, а Килијан Мбапе, ас Пари Сен Жермена је синоним за експлозивност и брзину. Али, за "муњом" из Париза не заостају двојица српских репрезентативаца из Салцбурга - Алекса Терзић и Страхиња Павловић.
Симболика или пак нешто друго, дуо Салцбурга, клуба чији је генерални спонзор чувено енергетско пиће Реб Бул са још чувенијом рекламом и слоганом "Ред Бул даје ти крила", лети у Лиги шампиона, где достиже брзину од 34 километара на час, колико су измерили уређеаи на телу Алексе Терзића, док је носио дрес „бикова“.
Некадашњи леви бек Црвене звезде и Фиорентине који се скрасио и пронашао у Салцбургу развио је импресивну брзину од 34 километра на час, док је тик иза њега левоноги штопер Стрхахиња Павловић с брзином 33,1 км/х.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2023
СПОРТ
Одлазак црно-беле легенде: Преминуо Мустафа Хасанагић
Чисто да би могла да се повуче паралела и упореди колико је то брзо, ове сезоне је Килијан Мбапе, један од најбржих фудбалера данашњице, развио брзину 35,3 што је занемарљиво више у односу на Алексу Терзића.
Од осталих српских фудбалера који ове сезоне играју у елитном фудбалском такмичењу, на трећем месту је још један леви бек, у питању је Милан Родић из Црвене звезде - 32,6.
Иза њега је Немања Гудељ из Севиље - 31,9, а ту су још и Стефан Митровић, крилни нападач Црвене звезде - 31,5, као и Петар Ратков, још један "с крилима" из редова Салцбурга који је развио брзину 31,4. Испод 30 на сат трчи Марко Грујић из Порта - 28,4.
Иван Илић, Торино - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2023
СПОРТ
Нишлија погодио за радост Хрвата, али и Пиксија
Миле Китић - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2023
СПОРТ
Миле Китић је поново вест у хрватском спорту
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала