- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан слави младог Илића: Српски репрезентативац донео победу у последњем тренутку

© Фото : ФК ПартизанФудбалери Партизана
Фудбалери Партизана - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2023
Пратите нас
Фудбалери Партизана победили су екипу Чукаричког у утакмици 15. кола Суперлиге резултатом 2:1 и тиме стигли до 13. везане победе у домаћем шампионату. Победу је донео млади Михајло Илић који је затресао мрежу у 96. минуту.
Нису фудбалери Партизана чекали дуго да запрете, лепу акцију имали су Бибарс Натхо и Ксандер Северина, лопту је на петерцу чекао Матеус Салдања, али одличним клизећим стартом спречио је проблеме за Чукарички Огњен Врањеш.
Сличном акцијом црно-бели пробали су поново већ у 13. минуту, а онда се после два минута још једном направила гужва испред гол Чукаричког. На крају је шутирао млади Михајло Илић, али непрецизно.
Андрија Живковић и Тијаго Силва - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2023
СПОРТ
Спектакуларан гол Андрије Живковића – мајсторија или случајност? /видео/
Претио је Партизан да би у 21. минуту претњу у гол претворио Салдања. Бразилац је примио сјајну асистенцију Захида који је извео одличан лажњак. Салдањи је то јубиларни десети гол ове сезоне.
Чукарички се није повукао, извели су фудбалери са Брда сјајну акцију само три минута после примљеног гола, али Ђорђе Ивановић није био довољно прецизан.
Гости су се тешко бранили и од Северининих продора, а Салдања није искористио прилику да полувреме затвори новим голом.
Почетком другог полувремена фудбалери Чукаричког почели су све више да прете, а најозбиљније је било у 68. минуту када је Бојица Никчевић послао лопту ка Адетунђију. Нигеријац је није захватио, али јесте Никола Станковић. Била је то велика прилика, одбрана Партизана је заспала, али лопта је додирнула спољну страну мреже.
Видело се да су црно-бели желели да сачувају минималну предност, а то се испоставило као погрешна идеја јер је Чукарички то казнио у 82. минуту. Млади Игор Миладиновић примио је прелепу асистенцију од Атунђија, а онда је затресао мрежу Партизана.
Никчевић је у надокнади времена пао после фаула Илића, а онда је успео и покушао да испровоцира младог репрезентативца Србије који је већ имао жути картон. Није у томе успео, сам је добио картон и на томе је завршена та ситуација.
А онда, невероватна ситуација. На самом крају, у шестом минуту надокнаде Михајло Илић постиже дебитантски гол за Партизан! Погодак је стигао у невероватној завршници, Игор Дуљај скочио је са клупе и није могао да сакрије емоције.
Мало је фалило да Партизанов низ буде прекинут, али Илић га је наставио и продужио на 13 везаних победа.
Арда Гулер - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2023
СПОРТ
Турчин се повредио и „наместио“ отказ Хрвату: Неко је морао да плати цех
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2023
СПОРТ
Одлазак црно-беле легенде: Преминуо Мустафа Хасанагић
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала