- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Спајићу честитали Брнабићева, Рама, Пленковић...

© AP Photo / Risto BozovicМилојко Спајић
Милојко Спајић - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2023
Пратите нас
Поводом избора 44. Владе Црне Горе на адресу Кабинета предсједника Владе стигле су и честитке из региона
Предсједница Владе Србије Ана Брнабић изразила је очекивање да ће двије земље наставити да продубљују сарадњу, раде на унапређењу животног стандарда грађана и јачају регионалну повезаност.
Поводом избора 44. Владе Црне Горе на адресу Кабинета предсједника Владе стигле су и честитке из региона.
Успјех у раду предсједнику Владе Милојку Спајићу пожелио је предсједник Владе Хрватске Андреј Пленковић.
„Увјерен сам да ћемо односе између наших двију држава наставити градити у искреном добросусједском духу те да ће наша сарадња донијети даље позитивне искораке у билатералним односима. Желим и овом приликом нагласити снажну подршку Хрватске европском путу Црне Горе”, написао је између осталог хрватски премијер.
Предсједник Владе Сјеверне Македоније Димитар Ковачевски је изразио најбоље жеље и спремност за јачање сарадње са Црном Гором.
„Користим ову прилику да изразим своје интересовање и посвећеност даљем раду на продубљивању укупне сарадње између Републике Сјеверне Македоније и Црне Горе у свим областима од заједничког интереса, посебно на путу ка пуној интеграцији ове двије земље у ЕУ, уз даље дијељење искустава, заједничких европских вриједности и бенефита”, написао је Ковачевски.
У честитки предсједника Владе Албаније Едија Раме се, између осталог, наводи да жели да прошири и додатно интензивира односе између двије земље.
„Наша сарадња, као и сарадња са осталим земљама региона, ће убрзати одговарајуће реформе за нашу приоритетну интеграцијску агенду. Желим да истакнем да је албанско становништво у Црној Гори стабилан мост пријатељства, важан фактор стабилности, мира и интеграције“, пише у честитки.
Честитке поводом избора на функцију премијера стигле су и из Босне и Херцеговине. Предсједавајућа Вијећу министара Босне и Херцеговине Борјана Кришто је у честитки новоизабраном предсједнику Владе изразила увјерење да ће дужност премијера обављати успјешно и предано, те да ће будући кораци бити усмјерени на добробит свих становника Црне Горе.
И генерална секретарка Савјета за регионалну сарадњу Мајлинда Брегу послала је искрене честитке поводом недавног именовања предсједника Владе Црне Горе.
„Савјет за регионалну сарадњу цијени Црну Гору као кључног партнера у нашим заједничким напорима да побољшамо стабилност и свеукупни просперитет нашег региона. Улога Црне Горе у РЦЦ и њено активно учешће у Процесу сарадње у Југоисточној Европи (СЕЕЦП) су заиста за сваку похвалу”, написала је Брегу.
Амбасадор Руске федерација у Црној Гори Владислав Маслеников - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2023
РЕГИОН
Руски амбасадор у Подгорици разговарао са Мандићем: „Наша два народа спаја вјековно пријатељство“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала