- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Нестварна доминација Марининих „лавица“ – стотка која је оставила Македонију у чуду

© AP Photo / Mark BakerСрпске кошаркашице
Српске кошаркашице - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2023
Пратите нас
Кошаркашка репрезентација Србије убедљиво је савладала на гостовању екипу Северне Македоније у другом колу квалификација за Европско првенство резултатом 103:60 (30:12, 21:16, 28:18, 24:14).
Да су велики фаворити српске кошаркашице одлучно су показивале од старта утакмице, а двоцифрену предност стекле су већ на четири минута до краја прве деонице. Маестралне су биле лавице Марине Маљковић поготово у нападу, убациле су чак 30 поена, а противнице свеле само на 12.
Арда Гулер - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2023
СПОРТ
Турчин се повредио и „наместио“ отказ Хрвату: Неко је морао да плати цех
Македонке су покушавале да се пробуде у другој четвртини, али српске кошаркашице стигле су до велике предност од 25 поена. За једно полувреме Србија је противнице оставила на 28 поена, док су изабранице Маљковићеве уписале чак 51 поен.
Посебно су доминирале Анђела Дугалић и Тина Крајишник, али је после три деонице Србија међу двоцифреним кошаркашицама имала и Ивон Андерсон, као и Ивану Рацу.
Доминацију Српкиња у офанзиви сјајно је показао и податак да су за три деонице уписале десет офанзивних скокова, док су противнике биле на нули!
Последњу деоницу српске кошаркашице отвориле су серијом 8:0, а једино што је Македонкама остало јесте да се надају да ће ублажити пораз који је био неминован јер су Српкиње имале у једном тренутку великих плус 39.
Отишла је та предност и на преко 40 поена разлике, српске кошаркашице лако су спречавале нападе противница, имале су чак 15 украдених лопти.
У екипи Србије Дугалић је била најбоља са 17 поена, четири скока и асистенцијом, а пратила ју је Андерсон са 14 поена, три скока и шест асистенција. Најефикаснија на утакмици била је македонска кошаркашица Анђелика Митрашиновић са 23 поена , пет скокова и шест асистенција.
Оно што је било посебно импресивно јесте да су све српске кошаркашице постигле поене, а последња је била Марта Митровић која је уз звук сирене убацила тројку.
Рокас Гедраитис - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2023
СПОРТ
Звезда сломила Задар – после инцидента црвено-бели у Београд носе победу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала