- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Показали се у борбама: У свету расте потражња за руским ловцима и тенковима

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаРуска артиљерија
Руска артиљерија - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2023
Пратите нас
Потражња за руским ловцима Су-35, борбеним хеликоптерима Ка-52, тенковима Т-90 и вишецевним ракетним лансерима ТОС-1А на светском тржишту наоружања порасла је услед њихове примене током специјалне операције, изјавио је заменик директора корпорације „Ростех“ Владимир Артјаков.

„Ако говоримо о конкретним моделима за којима је порасла потражња на основу резултата њихове борбене употребе, то су, на пример, ловци Су-35, борбени хеликоптери Ка-52 и вођено авионско наоружање, тенкови типа Т-90, вишецевни ракетни лансери ТОС-1А, самоходне хаубице „мста-С“, вишецевни ракетни бацачи „торнадо-Г“ и „торнадо-С“, лутајућа муниција „куб-Е“, системи ПВО и системи за електронско ратовање, системи борбе против дронова, малокалибарско оружје““, рекао је Артјаков за лист „Руска газета“.

Он је напоменуо да су се војни производи корпорације „Ростех“ током специјалне војне операције показали као поуздани у раду и веома ефикасни у супротстављању најсавременијој техници западних конкурената. Стога је значајно порасло интересовање западних партнера за руско оружје, истакао је Артјаков.
„Портфолио наруџби 'Рособоронекспорта' стабилно се држи на нивоу од преко четири билиона рубаља (око 43 милијарде долара). Стално радимо на његовом повећању – ширимо географију и асортиман испорука у пријатељске земље, промовишемо производе за све врсте оружаних снага и родова војске. Тренутно су најперспективније области ваздухопловство, ПВО и оклопна техника, малокалибарско оружје“, закључио је он.
КАВЕР  инфографика авиони Су-57 наспрам америчког Ф-22 - Sputnik Србија, 1920, 05.11.2023
МУЛТИМЕДИЈА
ИНФОГРАФИКА Су-57 против Ф-22: Који је бољи?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала