Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Запаљена српска застава на споменику убијеним Србима у Ораховцу

© Фото : Спутњику уступила Канцеларија за Косово и МетохијуЗапаљена српска застава на споменику убијеним Србима у Ораховцу
Запаљена српска застава на споменику убијеним Србима у Ораховцу - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2023
Пратите нас
На споменику убијеним и киднапованим Србима са територије општине Ораховац који су мучки страдали од руке албанских екстремиста, током викенда је запаљена српска тробојка, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.
На овом месту на улазу у Велику Хочу постављено је знамење у спомен на 84 невино страдалих Срба са територије ове општине током 1998. и 1999. године.
„Паљење српске тробојке и скрављење овог споменика акт је безумља албанских екстремиста који годинама пале све српско желећи да на тај начин обесхрабе Србе и сломе дух српског народа који одолева свим нападима и искушењима, ма каква она била“, наводи Канцеларија.
Канцеларија за Косово и Метохијунавела је да ће, заједно са својим представницима на терену, поставити нову тробојку.
У саопштењу се позивају међународни представници и мисије које делују на простору КиМ да дођу код споменика убијеним и киднапованим Србима у Великој Хочу и да са тог места пошаљу јасну поруку да су овакви етнички инциденти и напади на српско постојање на КиМ недопустиви.
„Спаљена српска застава, преоране српске кости, измештање споменика српским херојима палим у Првом светском рату са гробља у Приштини, слика су и прилика Куртијеве антисрпске политике мржње која стимулише екстремисте у њиховим сулудим актима“, закључује се у саопштењу.
СРБИЈА
Ово је крај: Да ли је Приштина управо залупила врата за будуће преговоре са Београдом?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала