- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Алигатор“ у свом сјају: Дубаи испратио лет чувеног руског хеликоптера Ка-52 /видео/

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаХеликоптер Ка-52 "Алигатор"
Хеликоптер Ка-52 Алигатор - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2023
Пратите нас
Руски хеликоптер Ка-52 показао је своје умеће током другог дана међународне авио-изложбе у Дубаију, а лет „алигатора“ пратили су бројни гости.
Војни стручњаци и гости из целог света који су стигли у Уједињене Арапске Емирате на изложбу авијације „Дубаи ершоу 2023“ имали су прилику да виде лет чувеног руског хеликоптера Ка-52.
Током првог дана изложбе владало је велико интересовање за руску летелицу – између осталог авион су осмотрили и представници америчке делегације. Како је рекао генерални директор „Ростеха“ Сергеј Чемезов, не постоји ризик да ће САД моћи на тај начин да прекопирају технологије. По његовим речима, Американци су показали интересовање за модел Ка-52 јер се „Алигатор“ веома добро показао током специјалне војне операције, „што је познато у целом свету“.
Подсећамо, борбени извиђачко-јуришни хеликоптер нове генерације намењен је за уништавање тенкова, оклопне и друге војне технике, људства и хеликоптера противника, како на првој линији, тако и у дубини фронта, у свим временским условима и у било које време дана.
„Рособоронекспорт“ по први пут представља у Дубаију хеликоптер Ка-52 са комплетом наоружања. Међународни стручњаци признају да је хеликоптер најбољи у свом тржишном сегменту
Међународна изложба авијације „Дубаи ершоу 2023“ траје од 13. до 17. новембра.
Боевое применение российского вертолета Ка-52 в Сирии - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2023
РУСИЈА
Могу само да гледају: Американци анализирали руског „алигатора“ на изложби у Дубаију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала