- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Луди Србин“ ради то другачије од остатка Америке

© AP Photo / Eric GayГрег Попович
Грег Попович - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2023
Пратите нас
Грег Попович, тренер Сан Антонио Спарса, познат под надимку „луди Србин“, открио је на који начин игра и тренира први пик са НБА драфта Виктор Вембањама, који је минулог лета стигао међу Спарсе.
Велика очекивања америчка и светска јавност имају од суперталентованог француског горостаса, од ког се очекује да доминира НБА лигом у наредној деценији и дуже.
Свестан је и „луди Србин“ какво чудо од играча је добио, а самим тим је прекаљени стручњак који је водио Сједињене Америчке Државе, зна да с таквим играчима мора другачије.
Не уклапају се у шаблоне, већ је неопходан посебан приступ како би се „ослободила звер“ и како би комплетна екипа профитирала. Вероватно би га добар део тренера из Америке експресно убацио у систем и у машину, што би могло да буде контрапродуктивно. Зато је Грег Попович опрезан и определио се за потпуно другачији приступ од остатка Америке.
Мирослав Радуљица на мечу са Аргентином - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2023
СПОРТ
Србин „васкрсао“ за прекид агоније – и бекство партизановца од „постера“ /видео/
Амерички медији пренели су речи Грега Поповича да Сан Антонио још није применио класичан тренинг за Виктора Вембањаму, већ да је он добио одрешене руке да демонстрира слободан стил, а све то како би Грег могао да му пронађе најбољу улогу у тиму, да би касније могао да буде убојито „оружје“ Спарса.
Специјални приступ примењен је како би екипа добила оптимално коришћење Виктора Вембањаме у изазовима који се нижу у дугој и напорној НБА сезони.
„Недавно сам схватио да му се један блок свиђа више од другог, а то је супротно од онога што бисте помислили. Због тога га посматрамо већ неко време и желимо да видимо где се он природно, најбоље осећа и понаша“, изјавио је Грег Попович.
Вембањама који је има свега 19 година и који је висок 224 центиметра са застрашујућим распоном руку, у досадањшем делу своје руки сезоне има одличне бројке.
Просечно постиже 19,4 поена, уз 8,4 скокова и 1,7 асистенција по утакмици.
Јасно је да је то тек почетак да и да ће Француз који је претходно бранио боје Метрополитанса 92 и Асвела, бити нерешива енигма за противнике.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Председник КК Црвена звезда Небојша Човић - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2023
СПОРТ
Човић о инцидентима у Задру: „Велика срамота“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала