- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србин „васкрсао“ за прекид агоније – и бекство партизановца од „постера“ /видео/

© Фото : Fiba.basketballМирослав Радуљица на мечу са Аргентином
Мирослав Радуљица на мечу са Аргентином - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2023
Пратите нас
Мирослав Радуљица који се није наиграо у Црвеној звезди, блеснуо је у тријумфу Марусија над Лавријем у гостима резултатом 93:88. Била је то прва победа повратника у прву грчку лигу на страни после чак 12 година!
Српски центар и некадашњи репрезентативац Мирослав Радуљица убацио је 18 поена за исто толико минута проведених на паркету, шутирајући из игре готово савршених 8/9.
Изузетно драматичан расплет имао је меч Лаври – Маруси, где је домаћи тим у финишу имао предност 88:55, да би до краја уследила серија гостију 8:0 за прекид агоније дуге чак 12 година!
Најефикаснији актер утакмице био је Американац Маркус Торнтон из Лаврија са 29 поена, уз два скока и исто толико асистенција. С друге стране код Марусија је бољи од осталих био Американац Бриско са 24 поена.
Александар Павловић - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2023
СПОРТ
Пикси о „српском бисеру“ о ком бруји Немачка: „Као да чекамо испред болнице“
У тријумфу Марусија заиграо је још један српски кошаркаш, а реч је о Марку Луковића, који је сусрет окончао са пет поена, три скока и једном асистенцијом.
У Грчкој је пало и закуцавање сезоне у двобоју Арис – Панатинаикос, где су „атински зелени“ предвођени Турчином Ергином Атаманом наставили савршен низ у домаћем шампионату и имају учинак 6-0.
Ипак, потез утакмице и закуцавање сезоне у Европи извео је центар Ариса Крис Бенкстон.
Нешто што се заиста ретко виђа на Старом континенту учинио је Американац. Из чеоног аута ухватио је лопту која му је ишла иза главе и једном руком је закуцао у обруч, док се Матијас Лесор, некадашњи кошаркаш Партизана који брани боје ПАО, искусно измакнуо да не би завршио на постеру.
Панатинаикос је на крају славио победу у Солуну резултатом 75:65, али ће за памћење остати монструозно закуцавање у режији Американца Бенкстона.
Председник КК Црвена звезда Небојша Човић - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2023
СПОРТ
Човић о инцидентима у Задру: „Велика срамота“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала