- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Тако млад – а већ се жали

© AP Photo / Aaron DosterКарлос Алкарас
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2023
Пратите нас
Карлос Алкарас, иако има свега 20 година, брзо је стигао до статуса првог тенисера на АТП листи током године. Није га дуго задржао, Новак Ђоковић је вратио ствари на своје место, а млади Шпанац је, као до врха, истом брзином дошао до ситуације да се жали на услове.
Алваро Мората и Никлас Филкриг - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2023
СПОРТ
Мотив јачи и већи од милиона на рачуну
Алкарас је успео као веома млад да дође до врха светског тениса и статуса велике звезде, али већ негодује због услова, као да је у професионалним водама провео бар деценију.
Он је искористио прилику да се сагласи са 16 година старијим Новаком Ђоковићем и укаже на проблеме са – лоптицама.
„Требало би да ураде нешто по том питању, јер је несхватљиво да на три или четири турнира који иду један за другим играмо са различитим лоптицама на сваком од њих. То је сулудо. Морали би да ураде нешто. Свака подлога би морала да има исту лоптицу. Рецимо, у Аустралији, на свим турнирима пред Аустралијан опен игра се са истом лоптицом, тако је и у Јужној Америци, у Северној Америци исто. Свуда је иста лоптица“, рекао је Алкарас.
Он је упутио на то да проблем заправо настаје у Европи.
„Свака подлога би морала да има исту лоптицу. Колико чујем, ове године смо играли са 20 различитих лоптица, или 21 чак… То је сулудо. Они не разумеју да се играчи повређују због тога. Ако АТП жели најбоље играче на турнирима, онда би морали то да промене. Ако остане овако, играчи ће се повређивати“.
Имао је Алкарас примедбу и на подлогу на којој се игра Завршни мастерс у Торину.
„То је најбржа подлога на којој играмо у години, сасвим сигурно. Не знам зашто су одабрали ову врсту подлоге за крај године када смо све турнире, које смо играли на тврдој имали спорију. Заиста не разуем то, нисмо играли целе године на оваквој подлози”, рекао је Алкарас.
Он је поражен у првом колу турнира у Торину од Александра Зверева и имао је оправдање и за то.
„Година је веома дуга и захтевна. Морам да напредујем како бих у овом стадијуму сезоне био бољи, посебно на психолошком нивоу. Ове поразе пре свега приписујем менталном замору. Ако желим једнога дана да освојим овај трофеј и завршим годину као број један, морам да напредујем и да се у мени јави жеља за освајањем свега што ми се пружа”, закључио је Карлос Алкарас.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала