- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Након „Хероја Халијарда“ Радош Бајић припрема нови филм - „Чувар иконе Светог Ђорђа”

© IGOR PAVICEVIC/фотографија добијена захвалношћу Контраст студиосЖарко Лаушевић и Радош Бајић током снимања
Жарко Лаушевић и Радош Бајић током снимања - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2023
Пратите нас
Након успеха играног филма „Хероји Халијарда“, који је још увек на репертоару биоскопа широм земље, екипа продукције „Контраст Студиос“ увелико ради на припреми новог филмског пројекта, који носи назив „Чувар иконе Светог Ђорђа“.
Реч је о друштвено-ангажованом пројекту, који се бави проблемом одумирања модерног српског села, сучељеног са значајним проблемом депопулације руралних средина, која је условљена различитим околностима у којима природа, врло често „побеђује“ човека.
Тим поводом су градоначелница Ниша Драгана Сотировски и директор „Контраст Студиоса” Недељко Бајић потписали Протокол о сарадњи на реализацији овог играног филма.
Аутор и сценариста филма је Радош Бајић, а режираће га Ђорђе Станимировић.
Прва клапа ове драме пашће почетком марта следеће године у граду на Нишави, док ће снимање бити настављено на локалитетима Јужне Србије, у Осечини, Пецкој и на ширем подручју Београда.
„Ниш је град моје ране младости у ком сам завршио средњу школу. Поред чињенице да због Филмских сусрета, који се одржавају више од пола века, има статус града филмске уметности, невелики број филмова је снимљен и снима се у Нишу. Радује ме што ћемо, захваљујући разумевању и подршци одговорих у локалној самоуправи, на чему смо им захвални, то променити“, изјавио је Радош Бајић у Градској кући у Нишу.
Градоначелница Ниша Драгана Сотировски је истакла да поверење које им је указала екипа продукције „Контраст Студиос“ још један доказ да тај град полако постаје центар филмске индустрије:
„Већ неколико филмова снимљено у нашем граду– 'Траг дивљачи', '33 Анђела', 'Зона Замфирова', 'Лагер Ниш'. Угостили смо и протагонисте филма 'Литица', који је снимљен у Јелашничкој клисури са најпрестижнијим продукцијским кућама из Лондона. Верујем да ће се ова традиција наставити“.
Радош Бајић - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2023
КУЛТУРА
Прва ми је Србија: Животна прича Радоша Бајића - Од партизанске ескадриле до „четника“ у Сарајеву
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала