- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Зато је Новак највећи икада – натерао је конкуренцију да му се поклони: „Невероватно“

© AP Photo / Antonio CalanniНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић је победом над Холгером Рунеом на Завршном турниру у Торину обезбедио прво место на крају сезоне по осми пут. Уручен му је трофеј, а његови највећи ривали Карлос Алкарас, Александар Зверев и Холгер Руне честитали су Србину, поручивши да је он без премца број један.
Међу првима се огласио управо Новаков највећи ривал и други тенисер света Карлос Алкарас, који је очајнички желео да добије трку са Ђоковићем и да први прође кроз циљ у 2023. години, али како се приближавао финиш тако је 20-годишњи Шпанац од првелике жеље све више грешио, док је Ђоковић „с пола гаса“ био на висини задатка.
„Новак заслужује прво место, наравно. Освојио је три од четири гренд слема и стигао финала четвртог. Мастерси, колико? Два или три? Он дефинитивно то заслужује. Изгубио је само пет мечева у целој години, то је невероватно. Чуо сам да му, упркос свему, ово није била најбоља година. Имао сам своје шансе да будем први, али нисам могао да их реализујем. Све што могу да кажем јесте да Ђоковић заслужује и да ћу се борити са њим наредне године“, рекао је Алкарас, који је на старту Завршног мастерса у Торину поражен у првом колу од Александра Зверева у драматичном мечу и три сета.
Управо су признање и честитка за импресиван резултат Новака Ђоковића у 2023. години, стигли и од Немца руског порекла Александра Саше Зверева.
„Он води рачуна о свом телу више и боље него било ко други на у нашем спорту. Новак прати своје ритуале, слуша себе, своје тело и зато је број 1. Има 36 година, али на терену делује као да има 26 или 27 година. Чини ми се да је сада у бољој физичкој форми него што је био пре 10 година. И имам утисак да нема намеру да се заустави“, рекао је Зверев.
Након није изостао ни од талентованог Данца Холгера Рунеа, који је почео сарадњу са Новаковим бившим тренером Борисом Бекером. Ђоковић је управо у Торину као прву препреку имао Рунеа, и успео је после велике борбе да га савлада.
„Човече, ти си нереалан. Тераш нас да радимо још јаче. Честитам“, кратко и јасно је поручио Руне.
Новак Ђоковић ће у другом колу Зелене групе у уторак од 21 час играти против захукталог Италијана Јаника Синера, који је у уводном колу рутински изашао на крај са Стефаносом Циципасом.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Данил Медведев и Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2023
СПОРТ
Кумовска увертира и спектакл у руском дербију – Медведев савладао Рубљова
Немачки тенисер Александер Зверев на УС опену 2021. - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2023
СПОРТ
Велика победа после језивог повратка у прошлост – Зверев поразио Алкараса у Торину /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала