- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Патријарх Порфирије: Сећање на патријарха Павла је живо, и данас су актуелне његове речи

© Sputnik / Лола ЂорђевићПатријарх српски Порфирије
Патријарх српски Порфирије - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2023
Пратите нас
Патријарх Порфирије данас је, поводом 14 година од смрти патријарха Павла, истакао да је сећање на њега живо не само међу свим православним хришћанима, већ и међу многим људима који су имали прилике да се са њим сусретну и дођу у контакт.

"Данас је тачно 14 година откако је Господ призвао у своје наручје блаженопочившег Патријарха српског Павла. Сећање на патријарха Павла је живо међу свим православним хришћанима, и не само међу њима, него и међу многим људима који су имали прилике да се са њим сусрећу, да дођу у контакт, да га чују", навео је патријарх Порфирије на друштвеним мрежама.

Он је нагласио да су речи патријарха Павла и данас актуелне по својој снази и истинитости, као и по истим оним изазовима и проблемима са којима се суочава сваки појединац, али и читава заједница и сав народ.
"Речи које је блаженопочивши патријарх Павле изговарао нису биле домишљања људска, нису била обична празна људска философија испуњена таштином и гордошћу, него су његове речи, биле скопчане са његовим животом, тј. он није једно говорио, а друго чинио. Другим речима, оно што је осећао, оно у шта је веровао - то је говорио", навео је патријарх Порфирије.
Указао је да су бројне врлине красиле личност партијарха Павла, али да је оно што је на окупу држало те врлине, оно што га је чинило да подвиг који је започео и заврши и доведе до циља, "јесте управо смирење, јесте скромност".
"Вјечнаја памјат!", поручио је српски патријарх.
Патријарх српски Павле  - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2023
ДРУШТВО
Четрнаест година од смрти патријарха Павла
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала