Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Још једна скандалозна одлука Америке: Уведене санкције Ненаду Поповићу и Миши Вацићу

© Sputnik / Лола ЂорђевићНенад Поповић
Ненад Поповић  - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2023
Пратите нас
Министарство финансија Сједињених Америчких Држава донело је одлуку да уведе санкције председнику Српске деснице Миши Вацићу и бившем министру у Влади Србије Ненаду Поповићу.
У саопштењу се наводи да се санкције Вацићу и Поповићу уводе због "ангажовања у активностима које подривају мир, безбедност и политичку стабилност или територијални интегритет Украјине, партнера САД".
Како је саопштено, Вацић је лидер Српске деснице и на позив руског председника Владимира Путина био је међународни посматрач руских референдума у, како пише у документу, "окупираним регионима Украјине у септембру 2022. године".
„Вацић се залагао за анексију ових региона од стране Русије“, пише у одлуци америчког министарства.
За Ненада Поповића, америчке власти подсећају да је био у Влади Србије од 2017. до 2022. године.
„Он поседује бројне холдинг компаније у Србији и Русији и користи везе у Кремљу да се богати, обезбеди пословање за његове приходе и олакша проневере и коруптивне порешке шеме“, пише у одлуци САД.
На листи санкција су и Саво Цвијетиновић, Петар Ђокић и Душко Перовић из Републике Српске, Миодраг Давидовић и Бранислав Мићуновић из Црне Горе, као и Ратка Kуноска Kамчева, Ирина Самсоненко и Сергеј Самсоненко из Северне Македоније, објављено је на сајту америчке Kанцеларије за контролу стране имовине.
Застава САД - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2023
РЕГИОН
САД увеле санкције деци Милорада Додика
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала