- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Шаховски“ потези за две изненађујуће олимпијске карте Србије

© AP Photo / Bas CzerwinskiВелогонка "Тур де Франс" между Валь-д'Изером и Брианконом, во Французских Альпах
Велогонка Тур де Франс между Валь-д'Изером и Брианконом, во Французских Альпах - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2023
Пратите нас
Репрезентативци Србије у бициклизму испунили су две норме за друмски бициклизам, које им дају право за учешће на предстојећим Олимпијским играма у Паризу.
Светска бициклистичка федерација (УЦИ) је, уз честитке Бициклистичком савезу Србије, послала допис у коме потврђује да су, својим резултатима у протеклом периоду, српски бициклисти испунили две норме за ОИ у Паризу.
Дрејмонд Грин - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2023
СПОРТ
Пресуда у експресном року – „давитељ“ склоњен са паркета и „ударен“ по џепу
По први пут у историји и у женској конкуренцији, јер Србија никада није имала представницу на Олимпијским играма.
Председник Бициклистичког савеза Србије професор Радомир Павловић истакао је да је ово историјски успех остварен великим залагањем и талентом српских репрезентативаца.
"Пре свега до овога се дошло сјајном стратегијом, планирањем директора репрезентације Марка Сударића, који је попут шаховског велемајстора вукао потезе, слао такмичаре на трке које су нам доносиле највећи број бодова потребних за испуњење Олимпијске норме. Веровао сам у њега, у одлуку да се учествује у далекој Аустралији на Светском првенству што нам је испразнило касу, али је представљало и одскочну даску за Париз. Од срца честитам и њему и свим бициклистима, тренерима, мојим сарадницима на овом невероватном резултату једне мале бициклистичке нације", изјавио је Павловић.
Ко ће Србију представљати на Олимпијским играма у Паризу одредиће стручни штаб на основу резултата и форме такмичара до ОИ.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала