- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пресуда у експресном року – „давитељ“ склоњен са паркета и „ударен“ по џепу

© AP Photo / Jed JacobsohnДрејмонд Грин
Дрејмонд Грин - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2023
Пратите нас
НБА лига муњевито је реаговала и казнила је све актере инцидента који се догодио на самом старту меча Минесота – Голден Стејт. Очекивано, најгоре је прошао ратоборни Дрејмонд Грин, који је давио Француза Рудија Гобера, и због тога је суспендован пет утакмица.
НБА лига се огласила само дан после инцидента, објавивши да ће Американац „на хлађење“ наредних пет утакмица „ратника“, а сви актери инцидента: Клеј Томпсон, Џејден Мекденијелс и Руди Гобер мораће да плате 25.000 долара. Наравно, „Ударац по џепу“ претрпео је и Дрејмонд Грин због неспортског понашања.
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2023
СПОРТ
Богданова партија сезоне – Милвоки и без Јаниса прејак за Рајаковића, тужан деби Петрушева
Амерички репрезентативац познат по фанатичној борбености „ухватио је у крагну“ центра Минесоте Рудија Гобера већ у другом минуту сусрета при резултату 0:0, што је окарактерисано као уличарско понашање и нешто чему није место на спортском борилишту.
„Грин је суспендован јер је насилно ухватио Гобера у пределу врата на неспортски и опасан начин“, наведено је облазложењу казне коју је прокоментарисао председник НБА лиге Џо Думарс.
Има Дрејмонд Грин иза себе позамашан стаж када су казне у питању, те му је ово већ пета суспензија у каријери. Претходне су све биле по један меч, док ће сада бити удаљен с паркета на чак пет утакмица.
„Давитељ“ Грин ће током суспензије бити лишен примања, па се према прорачунима америчких медија очекује да ће остати без 770 хиљада долара.
Голден Стејт неће моћи да рачуна на Дрејмонда у двобојима са Оклахомом, (два меча), Хјустоном, Финиксом и Сан Антонио Спарсима.
НБА резултати
Вашингтон – Далас 117:130
Атланта – Њујорк 114:116
Филаделфија – Бостон 107:117
Торонто – Милвоки 112:128
Чикаго – Орландо 94:96
Финикс – Минесота 133:115
Л.А. Лејкерс – Сакраменто 110:125
Портланд – Кливленд 95:109
Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2023
СПОРТ
Партизан поражен пред својим навијачима у Минхену
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала