- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Америка коначно отворила карте

© Sputnik / Дејан СимићПредседник Републике Српске Милорад Додик
Председник Републике Српске Милорад Додик  - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2023
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је санкционисање високих функционера и лидера партија које чине власт у Српској покушај обезглављивања народа у Републици Српској.
„Корупција, непоштовање Дејтонског мировног споразума, криминал - нека су од образложења за која никада није приложен ниједан доказ. САД не траже доказе, за пресуду је довољно означити мету. И коначно санкције за лобирање за састанке са председником Руске Федерације, и коначно је игра отворених карата“, рекао је Додик.
Све што раде, додао је он, у ствари раде због веза руског и српског народа које су општепознате.
„Ни огромна страдања и жртве, разарања и ратови, нису направили непријатељство између Срба и Руса. Неће ни америчке санкције. Ако смо ми показна вежба за остале у свету који би да сарађују са Русима, нека буде тако. Зар је могуће да су Додик, Цвијановић, Стевандић, Ђокић и остали санкционисани криви, а да ни у чему нема америчке кривице?“, истакао је Додик, преноси РТРС.
Министарство финансија САД увело је санкције између осталих и министру индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петру Ђокићу због, како је наведено, потписивања споразума са Хрватском у вези са изградњом цевовода од руске рафинерије у Хрватској до Брода, што САД сматрају "антидејтонским понашањем".
Ненад Поповић  - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2023
СРБИЈА
Још једна скандалозна одлука Америке: Уведене санкције Ненаду Поповићу и Миши Вацићу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала