- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Спајић: Постигнут договор са опозицијом о Попису становништва

Пратите нас
Влада Црне Горе са представницима опозиционих партија постигла је договор о одржавању Пописа становиштва, саопштио је данас премијер Милојко Спајић и додао да ће овај процес бити спроведен од 30. новембра до 15. децембра.
Спајић је на конференцији за новинаре казао да је то што ће попис бити подржан од опозиције и скупштинске већине велика ствар за Црну Гору.
Додао је, додуше, да још нису добили званичан одговор опозиције, али да очекује да он буде позитиван.
"Не бих да прејудицирам, али то је мој лични утисак", рекао је Спајић.
Истакао је да сва питања треба решавати на овај нацин.
"То је на неки начин сазревање политичке сцене. Друга ствар је око самог одржавања. Мислимо да је лепа порука да управо од пописивача крене програм Европа сад 2 подизањем пописивачких накнада на око 1.000 евра", рекао је Спајић.
Оценио је да је то "добар увод у оно што ће се дешавати следеће године".
"Нама попис треба искључиво због техничких ствари. Не можемо да користимо податке из 2011. године у пројектима", навео је премијер.
На питање да ли то што није у споразуму наведен датум, да ли је одржавање пописа подложно одгађању, Спајић је одговорио:
"Отворено сам питао опозицију да ли је датум као датум проблем. Рекли су да није. Проблем су услови који се морају испунити".
Казао је и да датум одржавање пописа (30. новембар - 15. децембар) остаје исти и да је то у надлежности извршне власти.
"Било је конструктивних предлога опозиције. Мислим да овако инклузиван приступ стварима довео до тога да подигнемо квалитет пописа и процеса рада. Треба релаксирати Монстат политичких притисака. Поносни смо на рад Монстата, раде сјајан посао у јако тешким условима", рекао је црногорски премијер, пренеле су подгоричке Вијести.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала