- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Бесплатни лекарски прегледи у КБЦ Косовска Митровица

© Sputnik / Теодор АнастасијевићВозила Унмика испред КБЦ Косовска Митровица
Возила Унмика испред КБЦ Косовска Митровица - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2023
Пратите нас
Бесплатни превентивни прегледи који су током овог месеца организовани у више од 170 здравствених установа широм Србије, и ове недеље биће организовани у Клиничко-болничком центру Косовска Митровица изјавио је заменик КБЦ Драгиша Миловић који је позвао грађане да дођу и искористе ову акцију како би проверили своје здравље.
Ове недеље ће према Миловићевим речима грађани моћи да преконтролишу опште здравље, а на располагању ће им бити лекари из КБЦ у Косовској Митровици.

„Грађани ће моћи да измере телесну тежину, одреде степен ухрањености, измере крвни притисак, ниво шећера, гликолизираног хемоглобина као и да провере липидни статус. Преглед може да се обави без заказивања у периоду од 8 до 14 сати“, казао Миловић.

Бесплатни прегледи ће бити организовани у недељу 19. новембра, а ово је само наставак акције која је организована и претходних викенда када су грађани на различитим одељењима могли да са најбољим лекарима разговарају о свом здрављу и добију адекватне савете и терапију уколико је она потребна.
„Држава овим прегледима жели да укаже на значај превенције и да превентивне прегледе учини приступачнијим грађанима. Током овог и претходног месеца организовани су ултразвучни прегледи дојке, ПСА тест, прегледи штитасте жлезде, као и кардиолошки прегледи са контролом нивоа глукозе, триглицерида и холестерола у крви“, закључио је Миловић.
Стигли лекови у КБЦ Косовска Митровица - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2023
СРБИЈА
После шест дана чекања на одлуку Приштине, коначно стигли лекови у Косовску Митровицу и Грачаницу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала