- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новакова коцкица и тениски „татататирци“

© AP Photo / UnsplashНовак Ђоковић Холгер Руне Торино
Новак Ђоковић Холгер Руне Торино - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2023
Пратите нас
Чувено „Тататира“ које се још у прошлом веку чуло од још чувенијег „Бранка Коцкице“ (Бранка Милићевића) добило је наследника, ни мање ни више него Новака Ђокковића. Као што је Бранко Коцкица водио програм за децу, окупљао их, смишљао им квизове, тако је и српски ас водио квиз пред завршни турнир у Торину, а учесници су били његови ривали.
Сећате ли се сцена у којима Бранко Коцкица окупи децу која га одушевљено гледају док им поставља питања? А сада замислите Новака Ђоковића у тој улози.
Карлос Алкарас, Данил Медведев, Стефанос Циципас, Јаник Синер, Андреј Рубљов, Саша Зверев и Холгер Руне спремно су чекали да српски ас крене са питања у квизу, а он им је као сваки озбиљни водитељ објаснио правила.
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2023
СПОРТ
Тако млад – а већ се жали
„Момци играћемо игру, објаснићу вам правила.Окрећемо точак осам пута, где год се заустави даје нам тему за разговор о играчу.Неке од њих су квалитети шампиона, неке су забавније. Сви гласамо за играча за кога мислимо даје у тој категорији, а онда разговарамо и дајемо финални одговор“, почео је Новак.
А после правила уследила је забава!
Прво питање односило се на то који тенисер највише једе у ресторанима за тенисера, а сви су једногласно одлучили да је то млади Шпанац који се и сам сложио са том констатацијом. Наредно забавно питање било је о томе ко има најбољи излазак на терен, а онда су се сви сетили Синера и његове „Гучи“ торбе на Вимблдону па су се још једном сложили.
Спектакл је уследио код питања за плакање после меча. Већина је гласала за Рубљова, али Медведев је одлучио да његов глас оде Новаку.
„Дај човече, ја ломим рекете, не плачем“, смејао се Новак.
Српски ас ипак није победио у тој категорији, али су се сви сложили да је он тенисер који увек одовоји највише времена да потписује аутограме и у случају победе и у случају пораза.
Није морао Новак да победи ни у једној категорији, победа је била сама његова улога у квизу. Од најстаријег ривала старији је чак девет година. Медведев и Саша имају 27, Новак 36 година и у овој фази каријере доминира не само над њима, већ и над млађима попут Рубљова, Цицицпас, Алкараса, Синера и Рунеа.
Доминација проистиче из Новаковог приступа који је „очински“ само ван терена, док је на терену само љути ривал, а то је доказао и поруком на крају квиза.
„Желим вам све најбоље у овој игри, али не на терену“.
Татататира!
Новак Ђоковић Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2023
СПОРТ
Извинио се навијачима, зарадио ривалу најлакши новац икада и направио хаос – шта то значи за Новака?
Новак Ђоковић и Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2023
СПОРТ
Од алтернативе до Новакове највеће претње
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала