- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Све чега се Кустурица такне постаје дијамант

© РИА Новости/POOL / Уђи у базу фотографијаРуски председник Владимир Путин и прослављени српски режисер Емир Кустурица у Београду
Руски председник Владимир Путин и прослављени српски режисер Емир Кустурица у Београду - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2023
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин захвалио је српском редитељу Емиру Кустурици на пажњи коју поклања руској култури.

„Хвала вам на вашем раду! Хвала за то што се окрећете руској култури, ваши планови веома радују. Сигуран сам да ће то бити јако интересантно и ишчекиваћемо резултате зато што све чега се Кустурица такне претвара се у дијамант“, истакао је Путин на Међународном културном форуму - Форум обједињених култура у Санкт Петербургу.

Кустурица је, одговарајући на похвалу руског председника, рекао да планира да учествује у стварању „Лавре“ Евгенија Водолазкина, као и да сними нешто према делу истакнутог руског писца Фјодора Достојевског, али и да се дотакне свега у чему се огледа руска култура.
„Имате толико добрих аутора, чија дела нису екранизована. Сматрам да ће то бити руска култура у руским изворима. Два филма ћу радити сам. Веома ми је драго да сам овде и верујем да будућност припада оригиналности и томе да је укидање руске културе на Западу немогуће“, нагласио је режисер.
Претходно, Спутњик је сазнао да ће прослављени српски редитељ Емир Кустурица прво снимити филм „Злочин и казна“, по роману Фјодора Достојевског, а затим и „Лавр“, по делу руског писца Евгенија Водолазкина.
Емир Кустурица - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2023
Подкаст
Кустурица: Западне удобне фотеље појешће — стјенице /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала