- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Један запослени „Инфраструктуре железнице Србије“ усмено признао пропуст у раду

© Sputnik / Лола ЂорђевићВоз
Воз - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2023
Пратите нас
"Инфраструктура железнице Србије" саопштила је данас да је током истражног поступка запослени тог предузећа Ј.М. на пословима отправника возова у станици Ратково усмено признао пропуст у раду који је изазвао настанак синоћње железничке несреће код Оџака, када је путнички воз налетео на теретни.
У даљем истражном поступку ће ово бити потврђено након прикупљања материјалних доказа и утврђивања чињеница под којима је дошло до личног пропуста у раду запосленог, наведено је у саопштењу Инфраструктуре железнице Србије, преноси Танјуг.
Према прелиминарним информацијама, машиновођа је, након уочавања препреке спровео кочење и изашао из кабине и додатно спречио теже последице.
Ислеђење ове несреће врши истражна комисија Инфраструктуре железнице Србије.
У саопштењу је наведено да је 17. новембра у 18.42 часова, на регионалној прузи број 207 Нови Сад - Оџаци - Богојево, приликом саобраћаја воза број 25412 превозника Србијавоз, између службених места Ратково - Оџаци, дошло је до налета воза 25412 који саобраћа на релацији Нови Сад - Суботица на крај међународног теретног воза број 49028 (лок 753-782 и 9 Сгс товарених кола контејнерима, превозника Трансагент Оператор).
Највећа допуштена брзина кретања возова на овој деоници је 100 км/х.
На место настанка несреће излазио је и истражни судија, покрајински инспектор за железнички саобраћај и представници ЦИНС-а (Центра за истраживање несрећа у саобраћају).
Прекид у организацији саобраћаја возова на делу пруге Ратково - Оџаци траје од 18:42 и даље до санације последица несреће.
Због ове несреће отказују се возови за превоз путника на релацији Сомбор-Нови Сад-Сомбор (превозник Србијавоз).
За отклањање последица ове несреће ангажован је помоћни воз из Београда, који је у станицу Нови Сад ранжирна приспео у 6.21 и након станичне маневре у 7.45 кренуо на лице места.
Из опште болнице у Сомбору данас је саопштено да је од пет хоспитализованих пацијената који су повређени у синоћњој железничкој несрећи код Оџака један са тешким телесним повредама јетре и преломима ребара смештен на Јединици интезивне неге, док су четири пацијента, који су тренутно у стабилном стању, смештени на Одељење хирургије због повреде главе и прелома ребара.
У Општој болници у Сомбору прегледана су 52 пацијента, од којих је пет пацијената хоспитализовано, навела је та здравстевна установа у саопштењу.
Железничка пруга - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2023
ДРУШТВО
Пруга Оџаци - Ратково од 14:30 поново отворена за саобраћај возова
Возило Хитне помоћи на ауто-путу - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2023
ДРУШТВО
У железничкој несрећи код Оџака повређене 52 особе, петоро теже
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала