- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Ухапшен бивши директор Управе полиције Црне Горе

© Sputnik / Бобан НововићЦрногорска полиција
Црногорска полиција - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2023
Пратите нас
Службеници Специјалног полицијског одељења ухапсили су јутрос бившег директора Управе полиције Црне Горе Славка Стојановића.
Стојановић је ухапшен по налогу Специјалног државног тужилаштва (СДТ), због сумње на злоупотребу службеног положаја у вези са шверцом цигарета, преносе Вијести.
Портал ЦдМ наводи да је ухапшен и Игор Баћовић из Никшића, власник једне фирме за транспорт.
У току су претреси на више локација у Црној Гори.
Славко Стојановић је обављао бројне послове у полицији, а доласком Веселина Вељовића 2007. године на место првог директора Управе полиције Црне Горе, унапређен је у његовог помоћника за Сектор полиције опште надлежности, а касније и за саветника.
У фебруару 2013. године Стојановић је изабран за директора Управе полиције Црне Горе.
Његов мандат је обележио почетак "рата" сукобљених кланова у Црној Гори, када је за само пет година убијено више од 40 особа, а бројне мафијашке ликвидације остале су нерешене, пишу Вијести.
Лист наводи да је мандат Стојановића обележило и разбијање протеста Демократског фронта 2015. године, у току којег је забележено више случајева полицијске бруталности, од којих је најдрастичније пребијање Мија Мартиновића и демолирање његовог аутомобила од стране десетак припадника Специјалне антитерористичке јединице.
Стојановић је оставку поднео тек крајем марта 2018. године, након што су у центру Подгорице убијени Милош Шаковић и случајна жртва мафијашког обрачуна Радивоје Јовановић.
Тада је наведено да је оставка поднео због "погоршане безбедносне ситуације на територији Подгорице".
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала