- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Жељко и Алекса о „невидљивом непријатељу“ – „То је наш живот“

© Sputnik / Лола ЂорђевићТренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић
Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2023
Пратите нас
Мучио се Партизан готово три четвртине и на крају је „сломио“ отпор Албе из Берлина у „паклу“ Арене, после чега је тренер црно-белих Жељко Обрадовић поручио да је због згуснутог распореда тешко да играчи буду на висини задатка, док је херој Алекса Аврамовић изјавио да је мало уморан и да је добро што ће екипа имати дан за предах.
Најтрофејнији европски стратег Жељко Обрадовић изашао је пред новинаре после четвртог тријумфа „парног ваљка“ у Евролиги и није крио задовољство због победе, али је и изнео дозу разумевања за његове играче који су под огромним притиском због „морања“ и чињенице да се игра на свака два дана.
Кошарка - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2023
СПОРТ
Од кукавичког напада до писања историје у Задру
„Важна утамица, као и свака у Е вролиги. Јасно је да смо играли боље у другом плувремену. Добили смо меч због одбране јер смо играли паметно против њихове зонске одбране. Није сигурно нормално да играчи стално буду на висини задатка, али ни на низини ако могу тај израз да употребим. Ово је игра концентрације и неке ствари које покушаваша да радиш и утичеш на њих и поправљаш. Моје реакције у току утакмице су такве да желим да помогнем сваком појединцу и тиму, зато сам и тренер. Ако то изгледа као љутња, што је могуће, али то су неке ствари које се понављају из тренинга у тренинг, из утакмице у утакмицу и то је проблем. Није проблем када неко промаши или одигра одбрану, па му добар нападач да кош. Пробле је, као у првом полувремену да примамо на позитивном резултату две отворене тројке у транзицији, а тим има само један фаул. Значи, не пробаш ни да играш одбрану. Све се променило у другом полувремену, играли смо паметније“, рекао је Жељко.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2023
СПОРТ
Јокићев 110. трипл-дабл недовољан за тријумф Денвера – Богдан солидан у поразу
Причао је Обрадовић и о повредама, пре свега капитена Кевина Пантера који је пропустио неколико последњих утакмица, док против Албе није било ни Алена Смаилагића због повишене температуре, изостао је и Балша Копривица.
„Напорно је, али то је наш живот. Проблем је што се у овој седмици десе два случаја, да Балша није могао да путује са нама, и даље је ван тима. Смаилагић је имао проблеме пред меч у Миннхену, хтео је да помогне тиму. Дошао је овде, али није могао да тренира. Имао је повраћање и температуру. У којем ћемо стању бити у недељу у Љубљани, немам појма. Звали смо малог Саву Дрезгића, да будемо макар са 12 играча“, рекао је Обрадовић.
Умор је тај „невидљиви непријатељ“ који задаје главобољу свима.. Како је на програму било дупло коло Евролиге, тако је јасно да су црно и црвено-бели на свака два дана играли своје утакмице. Тако је Партизан после гостовања у Минхену, угостио Албу, а ту су и утакмице АБА лиге, па тим практично нема времена за предах.
Ред тренинга, ред путовања, ред утакмица. Суровост врхунског спорта.
Алекса Аврамовић који је са 20 поена био херој Партизанове победе над Немцима, је дао изузетно искрен одговор на питање новинара у микс-зони, који су га питали како је и како подноси ударнички ритам.
„Добро, мало сам уморам. Морамо да одморимо мало у суботу. Мајке ми“, кратко и јасно је поручио Алекса, који је изузетно искреним изјавама на Мундобаскету и вансеријским партијама постао миљеник нације.
Плејмејкер Партизана Алекса Аврамовић  - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2023
СПОРТ
Партизан прорадио – Аврамовић и Анђушић водили црно-беле до тријумфа над Албом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала