- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Гранични прелаз Хоргош 2 од данас ради 24 сата

Пратите нас
Радно време међународног граничног прелаза Хоргош 2 од данас ће, због очекиваног већег прилива путника у време предстојећих празника, бити продужено на двадесетворочасовно.
До краја јануара следеће године овај гранични прелаз ће, уместо од 7 до 19 часова, свакодневно радити нон-стоп, од 0 до 24 часа.
Како наводе из Управе царина, то се чини због појачаног промета путника и превозних средстава преко државне границе, и не односи се на аутобуски и теретни саобраћај.
Из Управе царина подсећају путнике да на овом граничном прелазу важе иста права и обавезе за путнике, као и на сваком другом.
„Што се тиче девиза, односно новца, унос девиза у Србију је потпуно слободан. Могу да унесу девиза колико год желе. Уколико је износ већи од десет хиљада евра, тада су дужни то да пријаве царинском службенику. Што се тиче робе, треба да знају да је лични пртљаг ослобођен од плаћања царинских дажбина. У лични пртљаг знамо сви шта спада, одећа, обућа, ствари за личну хигијену и слично. И за наше држављане је важно да су ослобођени од плаћања царине на робу у вредности до сто евра, која је за личне потребе“, рекао је Синиша Антонијевић из Управе царина.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала