Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Мештанима села Јошаница и Стануловиће после месец дана омогућен приступ имањима

© AP Photo / Bojan SlavkovicПолицајац тзв, косовске полиције
Полицајац тзв, косовске полиције - Sputnik Србија, 1920, 20.11.2023
Пратите нас
Мештанима села Јошаница и Стануловиће, на територији општине Лепосавић данас је, након месец дана, омогућен пролаз и саобраћај до њихових имања и њива од којих су били одсечени због постављених бетонских препрека.
Подсетимо, у питању су села Јошаница и Стануловиће, а путеве који ова села спајају са централном Србијом су припадници специјалне јединице прокопали како би, како су тада навели „спречили шверцерске руте које су користили шверцери за превоз робе из Србије ка Косову“.
Многи мештани који се налазе на једној или другој страни овим потезом власти из Приштине осали су без могућности да обрађују своја имања или исеку шуму иако им је она била на стотинак метара од кућа јер си административно припадали са друге стране "граничне линије Косова“.
Како истичу мештани Стануловића и Јошанице данас је постигнут договор између мештана, КФОР-а, Еулекса и косовске полиције којим је предвиђено да становници ових села доставе своја документа, личне карте, возачке и саобраћајне дозволе како би им се омогућио несметан пролаз овим путевима.
Ови локални путеви неће моћи да се користе за остале возаче и њима ће бити забрањен прелаз из једне на другу територију.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала