- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Показао је Србији пут ка великом циљу, а за Спутњик поручује: „Имаћу о чему да причам!“

© AP Photo / Darko VojinovicМилош Вељковић
Милош Вељковић - Sputnik Србија, 1920, 20.11.2023
Пратите нас
Ексклузивно
Када је било најважније, Милош Вељковић је био на висини задатка. Постигао је водећ гол против Бугарске (2:2) и на тај начин, наравно уз помоћ Срђана Бабића који је био стрелац другог гола и Мађарске, одвео фудбалски тим наше земље на Европско првенство први пут после 24 године. Сада Вељковић ексклузивно за Спутњик коментарише дешавања из Лесковца.
Јако је битно истаћи да овај гол није случајност, иако је Вељковићев првенац у дресу Орлова.
Због чега?
Па, Вељковић је био део екипе која је 2013. била првак Европе под Љубинком Друловићем за играче до 19 година, био је део екипе која је освојила Мундијалито 2015. године под Вељком Пауновићем, наступао је са Србијом на Светском првенству 2018, потом и у Катару 2022. године, а сада је на неки начин одвео Орлове на Европско првенство после толико година чекања.
Био је присутан у свим позитивним дешавањима у репрезентацији у последњих 10 година.
Када је главом погодио у 17. минуту, свима је у Лесковцу и у читавој Србији лакнуло. А, Вељковић за Спутњик каже да је од раније планирао да постигне први гол за национални тим.

„Пред сезону ми је био циљ да дам први гол за репрезентацију. У последњих две-три утакмице сам био близу, једном сам и промашио гол главом против Литваније, против Мађарске сам био близу. Али, бољи моменат нисам могао да одаберем! Још боље што се сада десило. Мама и тата су били ту, баш сам срећан“, рекао је Вељковић за Спутњик.

Шта му је у тим тренуцима пролазило кроз главу?
„Нисам био сигуран јер су се бунили, да ли због офсајда. У том тренутку све иде брзо, не можеш све да похваташ. Мало сам се и уплашио да ли ће овај са линије да је избаци, не голман, него играч. Тек када је лопта ушла онда сам схватио да сам дао гол. И после пар секунди су сви били на мени. Стварно леп тренутак, надам се да ће их бити још“.
Ово су моменти за које се каже: Имаћу о чему да причам унуцима.
„Стварно је лепо и историја је што идемо први пут као Србија на Европско првенство. Дати гол у тако битном тренутку је баш лепо. Да, имаћу неке ствари да причам, а-ха-ха“.
Када је сама утакмица у питању, каже Вељковић да је могло да буде и лакше, али да је презадовољан пријемом на југу Србије.
„Остварили смо циљ. Јако леп дан је био у Лесковцу, лепо је и данас. Била је моја породица да гледа, лепа атмосфера, није могло боље, још први гол у дресу репрезентације. Задовољни смо. Похвалио бих како смо дочекани и у Нишу и у Лесковцу било је јако лепо играти доле“, рекао је Милош.
Па додао:
„Био је велики притисак. Посебно после првог полувремена, мислили смо можда да ће бити мало лакше. Нема лаких утакмица. И онда је пао тај гол, моментум је отишао на њихову страну. Још више смо се зато радовали на крају, да смо успели. Нисмо морали толико тешко да то буде. Тешко је, знаш. Тешко је реаговати када смо примили гол. Хвала Богу и да је Бабић исто дао гол, да је то било довољно за пласман“.
© AP Photo / Darko VojinovicМилош Вељковић
Милош Вељковић - Sputnik Србија, 1920, 20.11.2023
Милош Вељковић
Уследило је славље. Традиционално славље.
„Весело је било у свлачионици, увек је тако када направимо успех, сви смо били заједно у свлачионици, певали, слушали музику, Митар јео пицу, а-ха-ха“, преноси нам Милош детаље прославе успеха.
Када смо последњи пут играли на Европском Вељковић је имао четири године.
„Не, не сећам се тог првенства. Причали су и чуо сам да је прошло толико дуго. Играли смо на Светском у међувремену, нисмо на Европском, и зато смо јако срећни. Играће се првенство у Немачкој, Коле, Лазар и ја смо домаћи тамо. Играм дуго у Немачкој у Вердеру, могу да им покажем доста ствари. Неће се играти баш у Бремену, али знам стадионе. Није ништа ново за мене. Немци живе за фудбал, биће стварно топ првенство“, диже еуфорију Милош.
Потом је у спушта тако што истиче да он и саиграчи треба да буду на земљи пред Европско првенство, да играју добро и раде пуно и да тако могу да добију и велике екипе, те да у супротном могу да изгубе и од мањих.

Поносан сам на Ђоковића и Јокића – Ноле је најбољи у историји!

Фудбалерима је пласман на Европско првенство честитао и Новак Ђоковић који је освојио Завршни мастерс победом над Јаником Синером.
Вељковић је истакао колико му значе такве ствари, посебно јер честитка долази од, како каже, најбољег у историји.
„Велика је ствар! Новак и Јокић тренутно раде ненормалне ствари, пратим их нон-стоп! Волим да гледам и баскет и тенис. Драго ми је и поносан сам. У Немачкој стално дебатујемо ко је најбољи свих времена и ја сам наравно увек за Ђоковића. Такође и за Јокића, најбољи је на свету тренутно. Поносан сам на њих“.
© AP Photo / Darko VojinovicМилош Вељковић
Милош Вељковић - Sputnik Србија, 1920, 20.11.2023
Милош Вељковић
Интересантно је да је Милош рођен у Базелу, али да наравно не даје предност великану из тог града, Роџеру Федереру.
„Не, не, не. Али, он је стварно класа. И елегантан је и леп је његов тенис за гледање. Наравно, ја сам увек за Новака. И то што га неки мрзе... То ми даје мотив, мени, нама, породици, свима које знам, да навијамо за њега. Ако неко има нешто против Новака, има неки проблем“, закључио је Вељковић јављање за Спутњик.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 20.11.2023
СПОРТ
Иступи, прекрсти се и крени /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала