- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Небензја: Запад нема за сиромашне, али има за испоруке оружја у зоне сукоба

© AP Photo / Bebeto MatthewsСтални представник Русије у УН Василиј Небензја
Стални представник Русије у УН Василиј Небензја - Sputnik Србија, 1920, 20.11.2023
Пратите нас
Реализација једног од главних задатака Циљева у области одрживог развоја УН – искорењивање сиромаштва – успорена је због деструктивних акција западних земаља, изјавио је стални представник Русије при УН Василиј Небензја.
„Реализација главног задатка са дневног реда, искорењивања сиромаштва, стагнира. Осим последица пандемије, то је условљено озбиљним макроекономским погрешним проценама Запада, све већој политизацији међународног развоја од стране великих земаља, између осталог и тиме што колективни Запад наставља са праксом принудних незаконитих мера које наносе штету добробити обичних грађана у најугроженијим земљама и које воде подели светске трговине и ограниченог приступа инвестицијама и технологијама“, рекао је Небензја на отвореној дебати у СБ УН на тему „Промовисање одрживог мира кроз заједнички развој“.
Он је додао да развијене земље не испуњавају своје обавезе да помогну Глобалном југу у развоју, али зато „са спремношћу повећавају испоруке наоружања у зоне сукоба, а профит од тога добијају западне компаније оружја“.
„Притом, развојна помоћ западних донатора често је праћена њиховим мешањем у унутрашња питања земаља у развоју у виду захтева да се спроведу одговарајуће социјално-економске или чак политичке промене“, оценио је Небензја.
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2023
РУСИЈА
Запад признао пораз у санкционом рату против Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала