- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић кренуо силовито – судије га зауставиле: Денвер поново поражен

© AP PhotoНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 20.11.2023
Пратите нас
Никола Јокић, српски кошаркаш, остварио је нови дабл-дабл учинак, али је његов Денвер поражен од Кливленда резултатом 121:109 (29:27, 37:31, 26:17, 29:34). Нагетси је ово четврти пораз од почетак сезоне, а други у низу.
Није овога пута Никола Јокић био по броју поена најефикаснији у свом тиму, али је поново имао највећи допринос са 18 поена, десет скокова и седам асистенција за скоро 28 минута на паркету.
Могао је Јокић вероватно да уради и много више, али судија је дозвољавао оштре конктакте над њим, није свирао фаулове па је српски ас само пет пута ишао на линију за слободна бацања. Са друге стране када он направи контакт углавном је увек свиран фаул па је Никола тако прикупио пет личних грешака.
Од 13 шутева осам је било успешно за српског аса, али било је то недовољно да се сломи отпор Кливленда који је повео у другом делу прве деонице. Успели су Нагетси да се приближе у другој четвртини, међутим нису могли до преокрета.
Плус 20 имали су кошаркаши Кливленда у трећој деоници, касније је и та предност расла па тако Нагетсима у последњој деоници није помогло ни шест тројки.
Даријус Гарланд задавао је највише проблему Денверу и српском асу, убацио је 26 поена, имао три скока и шест асистенција, а могао је да се ослони на Крега Портера који је упиоса 21 поен. У Јокићевом тиму најефикаснији је био Мајкл Портер јуниор са 21 поеном и шест скокова.
Када је реч о српским кошаркашима на паркету су били и Алексеј Покушевски и Василије Мицић који су са Оклахомом демонстрирали силу против Портланда коиј су савладали резултатом 134:91.
Алексеј је на паркету био девет минута, постигао је пет поена, уписао три скока и четири асистенције, док је Мицић за нешто више од шест минута уписао једну асистенцију.
Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 19.11.2023
СПОРТ
Нема краја повредама у Партизану
Василије Мицић - Sputnik Србија, 1920, 19.11.2023
СПОРТ
Мицићу опет шанса „на кашичицу“ – Покушевски без минута у преокрету против Милојевићевих Ратника
Филип Петрушев - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2023
СПОРТ
Нова шанса за Петрушева у НБА лиги?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала