- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бриљантна партија Русије – умало изједначен рекорд /видео/

© Sputnik / Alexander Vilf / Уђи у базу фотографијаАндреј Мостовој
Андреј Мостовој - Sputnik Србија, 1920, 20.11.2023
Пратите нас
Фудбалска репрезентација Русије остварила је другу највећу победу у историји, савладавши Кубу у пријатељској утакмици одиграној у Волгограду резултатом 8:0.
Голове су за Русију постигли Иван Обљаков, Александар Головин, Антон Миранчук, Александар Сиљанов, Александар Собољев, Данил Пруцев, Никита Кривцов и Андреј Мостовој, а у 85. минуту Сергеј Пињајев је промашио пенал.
Селектор Валериј Карпин је омогућио дебитантске наступе за репрезентацију фудбалерима Краснодара, које тренира српски стручњак Владимир Ивић, а Пруцев и Сиљанов су постигли првенце у националном тиму.
Русија је била на корак од изједначења рекорда у головима, али је Пињајев промашио пенал па је рекордна остала утакмица из квалификација за Европско првенство 2020. године када је Сан Марино савладан са 9:0.
За Кубу је ово понављање највећих пораза у историји, 1938. су изгубили од Шведске, а 1980. од Совјетског Савеза.
Куба је трећа репрезентација са којом је Русија играла пријатељске утакмице у претходном периоду, после Ирака у Санкт Петербургу и Камеруна у Москви.
Некадашњи руски фудбалер Владимир Бистров је задовољан издањем руског тима, наводећи да је гледао веома лепу утакмицу.
„Тим је показао да ће сваку утакмицу играти овако. Треба да играмо утакмице у Русији, а не на страни, да могу да нас подрже наши навијачи“, навео је Бистров.
Александар Головин, репрезентативац Русије, рекао је да је увек срећан да игра пред својим народом.
„Само позитивне емоције носим. Очекивао сам јачу Кубу, изгледали су боље на снимцима. Јасно је, међутим, да им је тешко да играју по нашем времену“, истакао је Головин.
Селектор Валериј Карпин је, ипак, незадовољан.
„Најмање осам минута у првом полувремену када је Куба направила више додавања него у остатку полувремена. При резултату 6:0 смо стали, нисмо радили ништа. Није утицало на резултат, али утиче. Али, свиђа ми се исход“, истакао је Карпин.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала