- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Спољнообавештајна служба Русије: САД траже од Кијева да интензивира мобилизацију

© AP Photo / Bernat ArmangueУкрајински војници
Украјински војници - Sputnik Србија, 1920, 20.11.2023
Пратите нас
Запад захтева од режима украјинског председника Владимира Зеленског да, не обазирући се на губитке, покаже светској заједници да је победа Русије у украјинском сукобу немогућа, саопштила је служба за односе са јавношћу Спољнообавештајне службе Русије.
„Конкретно, према поузданим информацијама којима располаже наша служба, Сједињене Америчке Државе усмеравају украјинско руководство ка максималној активизацији мобилизационих активности ради надокнађивања огромних губитака које су Оружане снаге Украјине претрпеле током пропале контраофанзиве“, истиче се у саопштењу.
Наришкин је додао да Вашингтон и Лондон препоручују Кијеву да смањи старосну границу за регрутацију на 17 и подигне на 70 година, те да спроведе додатну мобилизацију жена.
„Ако се то догоди, кијевски режим ће потврдити своју нацистичку суштину, усмеравајући у ратно гротло седамнаестогодишње младиће ради продужавања агоније Оружаних снага Украјине. То веома подсећа на дејства врха фашистичке Немачке након стварања народног пука нациста 'Фолксштурм', у оквиру ког су формирани дечји одреди 'Хитлерјугенд' на јесен 1944. године“, наведено је у саопштењу.
Истиче се, такође, да огромни губици на бојном пољу приморавају Кијев да на прву линију фронта баца „старце“, да је број жена у украјинској војсци већ премашио 40.000, те да изгледа да је украјински режим одлучио да настави рат „до последњег Украјинца“ у име западних интереса.
Наришкин је закључио да западне земље захтевају од Кијева да интезивирају мобилизацију ради надокнађивања великих губитака после пропасти украјинске контраофанзиве.
Украјинска војска од 4. јуна предузима неуспешне покушаје да крене у контраофанзиву. Како је 5. октобра рекао руски председник Владимир Путин, Кијев је за четири месеца изгубио преко 90 хиљада људи и више од 550 тенкова. Руска страна је више пута истицала да контраофанзива није донела значајније резултате.
У новом издању емисије „Од четвртка до четвртка“ погледајте како Запад чини све да победа Русије буде већа:
Рад самоходних топова 2С7 „Пион“ у зони специјалне операције - Sputnik Србија, 1920, 05.11.2023
Специјална операција у Украјини
Француски стручњак: Украјина је преценила своје могућности
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала