- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бугарски експерт: Европу желе да поделе њени господари како би елиминисали конкурента

© AP Photo / Michael ProbstСунце
Сунце - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2023
Пратите нас
Зелену транзицију Европи намећу њени господари који од Другог светског рата настоје да спрече да европски континент постане геополитички субјекат и конкурент, изјавио је бугарски социолог Иво Христов за „Поглед инфо“.

„Погледајте ко спроводи зелену транзицију и угљеничну неутралност... Европа. На такозвану зелену транзицију, ниске емисије угљеника и друге либералне глупости не прелазе у САД, Русији, Индији, Кини. То је глобална реторика чији је циљ да се униште локални геополитички конкуренти“, рекао је Христов.

Он је истакао да „се управитељи Европе труде да тај континент ни у ком случају не схвати да је субјект са могућностима“.

„Зато је Европа подељена, зато је контролишу, у Европи преко различитих система манипулације инсталирају разне слике света које немају никакве везе са интересима Европљана, шта год то значило. Користе се стари и стварају нови начини да се Европа подели између истока и запада, севера и југа“, додаје стручњак.

Како оцењује, такве поделе на континенту имају за циљ избијање грађанског рата. Христов подсећа да је о томе говорио предузетник Илон Маск.
„Уместо да се бави 'Старлинком', он је рекао да ће у Европи избити грађански рат због миграната. И то почиње да се дешава“, закључује експерт.
Подсећамо, раније је амерички милијардер Илон Маск, коментаришући видео на којем се види како жена-мигрант спаљује француску заставу, упозорио да Европа ризикује да се суочи са унутрашњим сукобом.
Соларни панели и ветрењаче - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2022
ЕКОНОМИЈА
Зелена транзиција и у Србији – ко ће од тога имати користи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала