- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Легендарни тренер ће дочекати Србију у Немачкој: „Богами – драма, мислим да ме Пикси није послушао“

© AP Photo / Darko VojinovicСрбија - Бугарска
Србија - Бугарска - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2023
Пратите нас
Ексклузивно
Успех Србије и пласман на Европско првенство после предуге 24 године, српски стручњак Драгослав Степановић испратио је из Немачке. Како је у разговору за Спутњик рекао, стрепео је и паралелно гледао у телевизор и у мобилни, јер је осим дуела Србије и Бугарске, помно пратио шта раде Мађари и Црногорци.
Подељени утисци били су због свега виђеног на југу Србије, тамо далеко доле у Лесковцу. Успела су Орлови, али са огромном, многи ће рећи или помислити, беспотребном дозом драме.
Битан је хепиенд!
Најважније је да је испуњен циљ, и да је коначно окончана агонија дуга 23 и по године. Србија је на Европском првенству и то је тако једноставно, а у исто време, до сада било немогуће изговорити.
Од 19. новембра 2023. године, то је чињенично стање ствари, а Драгослав Степановић, популарни Степи, ког смо добили у Франкфурту, где живи већ дуги низ година, искористио је прилику да честита селектору и његовим изабраницима.
Селектор Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 19.11.2023
СПОРТ
Пикси после оствареног циља: Радуј се Србијо!
„С обзиром на то да нас није било на ЕП 24 године, успех је величанствен. Занемарите све што се десило у Лесковцу, тешко је играти тај последњи меч, на психолошом плану је јако, јако тешко. Пиксију честитке, јер је једини селектор који је одвео репрезентацију на два везана велика такмичења – Европско првенство у Немачкој, и пре тога на Мундијал у Катару“, биле су прве Степијеве речи.
© AP Photo / Hans PunzДрагослав Степановић
Драгослав Степановић - Sputnik Србија, 1920, 19.11.2023
Драгослав Степановић
На питање како је испратио дешавања и драму у Лесковцу, бивши тренер Ајнтрахта, Војводине и многих других клубова, искрено је одговорио:
„Богами, било је драме. Како су Црногорци водили у Мађарској, а ми примили гол од Бугара, тако сам поред телевизора у ком сам гледао наш пренос, морао на мобилном телефону да пратим дешавања у Будимпешти. Нисам веровао у она два брза гола Собослаја, помислио сам да је нека грешка. Срећом, били су два брза гола, касније и трећи за победу, која је нама вратила мир и то да нас и бод води на Европско првенство“.
Степановић апострофира да би Пикси и Орлови који су два квалификациона циклуса изгурали успешно, требало да направе искорак у односу на Мундијал у Катару.
„Завршило се Светско првенство онако како нисмо желели и сигурно да из тога могу да се извуку добре поуке. На почетку Пиксијеве селекторске каријере, рекао сам му да би требало да погледа како је екипа пре њега играла утакмице, и да анализира зашто против добрих играмо одлично, а против слабијих пружамо лошије партије. Мислим да ме није послушао... Али, нема везе. Битно је да екипа на Европском првенству у Немачкој направи искорак“, рекао је Степановић.
Затражили смо од њега да додатно појасни, на шта конкретно мисли када каже искорак и да ли се то односи на излазак из групе.
„Да, управо тако. Дуго су на окупу ови играчи и сигурно је да имамо квалитет да будемо међу прва два тима у групи и тако се домогнемо нокаут фазе“.
Нападачи Србије „постили“ су против Бугара (2:2), фудбал је тако режирао и наместио да штопери буду ти који тресу мреже, а Степановић каже да је то плус ове екипе.
„Чињеница је да нам је офанзива јача од дефанзиве. Лако и често примамо голове, немамо закуцаних тих 11, али голови које су постигли Бабић и Вељковић су потврда да имамо велики број играча који могу да угрозе противника. И то је одлична ствар. Понављам, најважније је да смо остварили циљ и треба да будемо срећни. Да захвалимо играчима и стручном штабу за свему што су урадили. На Пиксију је сада да у наредних седам, осам, месеци да покуша да екипа стекне стабилност и да буде права у Немачкој наредне године“, закључио је Степановић, који је за крај пожелео да похвали Душана Влаховића.
„Ушао је у игру средином другог полувремена против Бугара уместо Ђуричића и показао је да одлично може да игра у тандему са Митровићем. Србији треба једно 'сидро' и један брзи шпиц. То су Митровић и Влаховић. Мислим да у свету постоји јако мали број тако брзих нападача као што је Влаховић, који у 10 метара могу да вас ставе у проблем. Исто тако мислим и да би Немањи Радоњићу била идеална позиција да га Пикси прекомандује на десног бека због брзине коју поседује. Добили бисмо ефекат Костића. Не би нам се десило као ово са Живковићем да покушава да јури Бугарина и не може да га стигне. Радоњић има ту експлозивност и ту коначну брзину да може сваког да стигне и престигне, што би Србији и те како користило.
Србија - Бугарска - Sputnik Србија, 1920, 19.11.2023
СПОРТ
Србија добила честитке из Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала