- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Подсетимо се до чега је довео мајдан у Кијеву

© Sputnik / Андрей Стенин / Уђи у базу фотографијаДемонстрације на Тргу независности у Кијеву, фебруар 2014. године
Демонстрације на Тргу независности у Кијеву, фебруар 2014. године - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2023
Пратите нас
Свет треба да се подсети до чега су довели протести на кијевском Мајдану, које је организовала екстремистичка русофобна мањина у Украјини и њени западни спонзори, изјавио је први заменик сталног представника Руске Федерације при УН Дмитриј Пољански.

„Искрено речено, и сами смо размишљали да данас окупимо Савет безбедности да разговарамо о трагичном развоју догађаја који су историју Украјине променили у „пре” и „после” – протеста на кијевском Мајдану који су почели на данашњи дан пре 10 година, у организацији екстремистичке русофобичне клике и њених западних спонзора. До чега је то довело, добро је познато у Русији и Украјини, али свет треба да се подсети. То ћемо и ми данас да радимо", написао је он на свом Телеграм каналу, коментаришући састанак Савета безбедности УН о хуманитарној ситуацији у Украјини, који ће се одржати 21. новембра.

Раније је Пољански рекао да ће САД прекинути помоћ Украјини, пошто ће кијевски режим ускоро пасти, а стратешки ризици за Вашингтон су у порасту.
Према речима амбасадора Министарства спољних послова Русије за злочине кијевског режима Родиона Мирошника, догађаји од пре 10 година на Мајдану у Кијеву ставили су тачку на историју независне Украјине.
Архивска фотографија. Протест на Тргу Независности (Мајдан Незалежности) у Кијеву. - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2023
РУСИЈА
Кремљ: Украјински „мајдан“ спонзорисан из иностранства
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала