- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија ће реаговати због случаја „Ђоковић и антидопинг тест“: „Тражићемо додатне информације“

© AP Photo / Manu FernandezСрбија Велика Британија Дејвис куп
Србија Велика Британија Дејвис куп - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2023
Пратите нас
Ексклузивно
Новак Ђоковић, најбољи тенисер свих времена, подвргнут је допинг тесту сат и по времена пред почетак меча са Камероном Норијем, британским тенисером. Поводом ситуације која није била пријатна и која је у најмању руку изненађујућа за Спутњик је говорила проф. др Милица Вукашиновић Весић, директорка српске антидопинг агенције.
„Антидопинг агенција Републије Србије је контакту са представницима Тениског савеза и информисани смо са њихове стране о целокупној ситуацији која се догодила у Малаги. Ми као национална антидопинг организација ћемо тражити додатне информације од надлежних антидопинг организација у овом случају“, рекла је Вукашиновић Весић за Спутњик.
Новак Ђоковић истакао је да за 20 година каријере није доживео да буде тестиран пред почетка меча, а директорка српске антидопинг агенције потврдила је да су такви случајеви изузетна рекост.
„Спортиста може да буде тестиран увек, и пре и након завршеног такмичења. Није пракса која се примењује често да се спортисти тестирају пре такмичења, али се дешава“, истиче Вукашиновић Весић.
У овом случају посебно је необично што је тестирање извршила приватна агенција због чега Новак није био задовољан јер сматра да светска организација не треба да ангажује компаније „са стране“.
„Тако је, у области допинга су се појавиле приватне фирме (сервис провајдери) које су ангажоване од међународних спортских федерација да у њихово име тестирају спортисте на такмичењима и изван такмичења. Немам ништа против њиховог ангажовања све док раде у складу са правилима која смо у обавези сви да примењујемо. Само то некада није тако“, објаснила је директорка српске антидопинг агенције.
Осим Новака тестирани су цео српски и британски тим, а колико је организација лоша довољно говорио и чињеница да су желели да тестирају Виктора Троицког кога су помешали са Миомиром Кецмановићем.
Србија Велика Британија Дејвис куп - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2023
СПОРТ
Новаков највреднији рекорд – сва лепота и богатство Србије
Новак Ђоковић и Виктор Троицки - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2023
СПОРТ
Викторово пророчанство /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала