- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Викторово пророчанство /видео/

© Sputnik / Владимир Песня / Уђи у базу фотографијаНовак Ђоковић и Виктор Троицки
Новак Ђоковић и Виктор Троицки - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2023
Пратите нас
Селектор Дејвис куп тима Србије Виктор Троицки предвидео је пре седам година да ће његов велики пријатељ и најбољи тенисер планете Новак Ђоковић, исписати историју са 400 и више седмица проведених на челу АТП ранг листе.
Наиме, на официјалном „Х“ налогу „The Tennis Letter” појавио се видео из 20016. године, када је Троицки дословце „нацртао“ како ће се у будућности одвијати ствари када је у питању тенис и Новак Ђоковић, који руши све могуће рекорде, помера границу и пише историју.
Разговор је сниман и прављен 2016. године у тренутку када је Ђоковић обезбедио 200 седмица на челу АТП листе.
„Већ је на 200 недеља... Испричаћу вам причу. Када смо били клинци његов отац је први причао, још када смо имали 12-13 година, његов отац је увек причао и веровао да ће Новак бити највећи свих времена, да ће освојити све, да ће имати највише гренд слем титова. Људи су помислили, како може тако да говори, када Новак има само 13 година. Али, Новак је увек веровао. Сада видимо да се то дешава и ја верујем да је то невероватно што ради, и верујем да ће бити најбољи свих времена. Он је на другом, вишем, нивоу, његова игра је невероватна. Дивим му се и честитам на свему што је урадио, убеђен сам да ће бити бар још 200 седмица на врху“, рекао је Троицки, који је још пре седам година знао како ће се одвијати ствари када је у питању најбољи и највећи свих времена.
Новак и Виктор су заједно освојили „Салатару“ у Београдској арени 2010. године, као саиграчи, а сада је Троицки у улози селектора, док Новак на терену предводи наш Дејвис куп тим у походу на нову „Салатару“.
Србија је лако изашла на крај са Великом Британијом и у суботу је очекује полуфинални окршај са Италијом.
Србија Велика Британија Дејвис куп - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2023
СПОРТ
Новакова лекција бахатим Британцима: „Будите тихи“ /видео/
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2023
СПОРТ
Хајка Албанаца и Црногорца на Новака због лепоте и богатства Србије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала