- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак захвалан Мићи, а Мића каже: „Хвала Богу“

© AP Photo / Manu FernandezСрбија Велика Британија Дејвис куп
Србија Велика Британија Дејвис куп - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић и Миомир Кецмановић обезбедили су полуфинале Дејвис купа за српски тим победама над Камеруном Норијем, односно Џеком Дрејпером. Први рекет света одиграо је рутински меч, а разлог зашто је растрећено ушао у дуел јесте победа Кецмановића коме је после победе био јако захвалан.
Жеља, мотивација, дух, са којим су Новак Ђоковић и Миомир Кецмановић одиграли два сингл меча против Велике Британије је нешто што ће се дуго памтити поготово када се узме у обзир да су те победе донеле Србији полуфинале и то без изубљеног сета.
Од Новака се очекивала победа, али је Миомир имао далеко тежи задатак због чега му је српски ас био посебно захвалан.
Србија Велика Британија Дејвис куп - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2023
СПОРТ
Новак одбио да буде део циркуса: „Срамота, то нисам доживео за 20 година каријере“
„Увек је мотив више када се игра за репрезентацију, додатна одговорност. Никад није лако, добили смо у два сета и Мића и ја, тешки сетови, посебно његови. Хвала Мићи. Велика је разлика да ли са 1:0 или 0:1 улазим у меч, ушао сам растерећенији“, објаснио је Новак.
Истакао је Ђоковић да је емотивно приступио мечу јер игра за Србију што увек са собом носи посебну мотивацију.
„Сјајан меч, играти за своју земљу је увек највеће задовољство и мотивација, увек има доста емоција. После целе сезоне ноге знају да буду тешке. Добро сам почео меч, сервирао сам добро када је то било потребно, Нори је подизао нивоу игре. Средином другог сета и до краја је сервирао добро, тешко је играти против леворуких, нисам пуно играо и то је то“, истакао је први рекет света.
Наредни противник српског тима је репрезентација Италије. Новак ће се у јако кратком временском року трећи пут састати са Јаником Синером, док се још не зна ко ће бити други рекет Србије.
„Имаћемо дан одмора, то нам пуно значи. Видећемо ко ће играти. Има доста опција и за сингл и за дубл. Мића је показао чврстину и менталну и физичку, био је сјајан, видећемо. Јаник и ја смо грали неколико сјајних мечева, један је од најбољих, Италија је сјајна, видећемо шта ће бити и даћемо све од себе“, поручио је Новак Ђоковић.
Пре Новака је на терену био сјајни Кецмановић који је одиграо најбољи меч у сезони.
„Невероватно је, осећао сам притисак и врелину тренутка, али сам срећан што сам остао миран и победио меч. Много тога учим од Виктора, много ствари, он је изузетан. Има искуства, ово такмичење је освојио и имати њега за селектора је велика ствар“, рекао је Кецмановић после победе.
Посебно је Миомир истакао колико у српском тиму влада одлична атмосфера.
„Изузетно, искрено, Осећам се срећно што сам део ове групе, са Новаком који нас предводи, али и остали момци су сјајни: Ласло, Душан, Хамад, па и Никола Ћаћић који није ту. Група момака која игра изузетно, момци који имају сјајне каријере и добро је бити део такве групе која сјајно функционише“, истакао је Миомир.
Српски тенисер захвалан је био и на великој подршци публике у Малаги.
„Специјално је и јединствено, срећан сам што имамо толико људи који нас прате и који су дошли да нас подрже. Пуно значи да је толико људи дошло, као и то што су ту Виктор и Јанко као тренери. Много нам помажу, Хвала Богу да сам успео да одиграм феноменалан меч, да останем миран и стрпјив и да искористим када је најбитније“, закључио је Кецмановић.
Полуфинале са Италијом на програму је у суботу.
Србија Велика Британија Дејвис куп - Sputnik Србија, 1920, 23.11.2023
СПОРТ
Србија је у полуфиналу Дејвис купа – Миомир моћно почео, Новак још моћније завршио
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 23.11.2023
СПОРТ
Шта доноси повратак Рафаела Надала?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала