- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хајка Албанаца и Црногорца на Новака због лепоте и богатства Србије

© AP Photo / Antonio CalanniНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2023
Пратите нас
Дејвис куп репрезентативци Србије предвођени Новаком Ђоковићем изашли су на мегдан Великој Британији у Малаги у четвртфиналу Дејвис купа уз песму „Весели се српски роде“, што је чист патриотизам, док су појединци то другачије протумачили и обрадили онако, како њима одговара.
Тако су албански медији „Телеграфи“ и „Индекс онлајн“ окарактерисали то као провкокацију, јер кроз песму Данице Црногорчевић – „Весели се српски роде“; позива на анексију Косова, као и да је иста песма популарна међу српским ултранационалистима.
Сва лепота и богатства Србије коју су Новак Ђоковић, Миомир Кецмановић, Душан Лајовић, Хамад Међедовић и Ласло Ђере, демонстрирали приликом изласка на терен, где су показали ко су и шта су и од чега су саткани, као и колики патриотизам и припадност Србији поседују, засметала је и црногорском политичару и аналитичару Љубомиру Филиповићу.
„Косово и Црна Гора! Претерано! Ђоковић наставља да промовише своју руско-српско националистичку агенду! Дејвис куп, треба да се стидите“, написао је Филиповић на друштвеној мрежи „Х“ уз снимак како Новак и Дејвис куп репрезентативци излазе на терен уз српску заставу и нумеру „Весели се српски роде“.
Нејасно је како је и извесни Филиповић успео у читаву причу да увуче и Русе, позива се на национализам, а јасно је да је у питању патриотизам који је, очекивано, дошао до изражаја када бране боје своје Србије на међународној сцени.
Србија Велика Британија Дејвис куп - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2023
СПОРТ
Новакова лекција бахатим Британцима: „Будите тихи“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала