- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новакова лекција бахатим Британцима: „Будите тихи“ /видео/

© AP Photo / Manu FernandezСрбија Велика Британија Дејвис куп
Србија Велика Британија Дејвис куп - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2023
Пратите нас
Успавао је Новак Ђоковић још једном маестралном партијом Камерона Норија, пославши кући Велику Британију, док је Србију одвео у полуфинале Дејвис купа које је заказано за суботу. Али, није могло без провокација у режији Британаца, на шта је Ноле у свом стилу одговорио. Пољупци, и коментар да науче да поштују дргуге.
Боли несумњиво Британце то што их је Новак Ђоковић у не тако давној прошлости глатко одбио да стане под њихову заставу и да брани њихове боје. Нуђен му је британски пасош и гомила новца, за тај потпис, али је Ђоковић без икаквог размишљања одбио „непристојну понуду“ и остао веран својој Србији.
Сада је за ривала с друге стране мреже у мечу Дејвис купа одиграног у Малаги имао Камерона Норија, против ког по обичају није имао никаквих проблема.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2023
СПОРТ
Хајка Албанаца и Црногорца на Новака због лепоте и богатства Србије
Потенцијални проблем могли су да буду навијачи који су током меча константно провоцила 36-годишњег Новака, док је врхунац безобразлука уследио у тренуцима када је Ђоковић давао изјаву после победе.
Ударали су у бубњеве и звиждали, покушавајући на све начине да изазову реакцију и испровоцирају највећег свих времена, али су уместо тога добили лекцију о лепом понашању.
„Научите како да поштујете тенисере, научите како да поштујете људе. Ућутите, будите тихи. Лаку ноћ“, кратко и јасно је поручио бахатим Британцима Ђоковић.
Осврнуо се Новак и на дешавања током меча, у виду јефтиних провокација.
„Читав меч, мање-више. То је било непоштовање, али морам на то да будем спреман. Нормално је да навијачи понекад пробију границу, али у тренутку реагујете. Могу да раде шта хоће. Намерно су свирали бубњеве да не могу да причам и да ме изнервирају. Тако да смо причали на крају“, истакао је Новак.
На трибинама су била и његова деца, Тара и Стефан, па се једно од питања односило да ли захваљујући њима, када су му близу, да ли му дају одређену супермоћ.
„Не супермоћи, али ми дају енергију која ми је потребна и која је увек добродошла. Касно је за децу, али су остали до краја меча. Знам где су седели, пољупци за њих и породицу. Осећај је другачији, представљаш државу са њима око себе. Драго ми је да сам допринео“, рекао је Новак.
Србија Велика Британија Дејвис куп - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2023
СПОРТ
Новак захвалан Мићи, а Мића каже: „Хвала Богу“
Србија Велика Британија Дејвис куп - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2023
СПОРТ
Новак одбио да буде део циркуса: „Срамота, то нисам доживео за 20 година каријере“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала