- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пикси га ставио на „хлађење“, а сада и дете од 15 година „мучи“ Луку

© AP Photo / Darko VojinovicЛука Јовић на утакмици Србија Русија у Београду
Лука Јовић на утакмици Србија Русија у Београду - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2023
Пратите нас
После двонедељне паузе због репрезентативних обавеза коначно се враћа клупски фудбал. Очекивало се и наговештавало да ће Лука Јовић због суспензије Оливијеа Жируа и повреда Леаа и Окафора, добити прилику од првог минута за Милан против Фиорентине, али су се ствари потенцијално закомпликовале за Србина.
Јовић ког селектор Србије Драган Стојковић Пикси није звао на претходна два окупљања Орлова због слабе форме и мизерне минутаже у Милану, сада је добио нову и неочекивану кнкуренцију.
Наиме, „росо-нери“ су тражили од италијанске лиге да за меч с Фиорентином кји је заказан за суботу од 20 и 45 добију право да региструју 15-годишњег талентованог нападача Франческа Камарду.
Наишао је Милан на разумевање Фудбалског савеза Италије и Серије А, и њихов захтев је уважен. Очајна кадровска ситуација када је шпиц напада у питању, натерала је тренера Стефана Пиолија за такав радикалан потез, јер осим Луке Јовића, који је до сада шансу добијао „на кашичицу“, екипа нема класичног нападача на располагању.
Жиру је суспендован два меча због црвеног картона се Лећеом, Ноа Окафор је повређен, баш као и Рафаел Леао, па је једини избор остао бивши шпиц Реала, Ајнтрахт Франкфурта и Црвене звезде.
„Таленат не познаје године. Биће спреман уколико нам затреба“, кратко је поручио Пиоли о чудесном Камарди, који је за јуниоре Милана ове сезоне дао седам голова у 13 утакмица.
Зато је Милан бар као алтернативно решење за Јовића позвао упомоћ голобрадог Камарду који ће у марту напунити 16 година и који се у млађим категоријама „росо-нера“ надавао голова и представља залог за будућност славног клуба и актуелног првака Италије.
Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2023
СПОРТ
Тешке речи о Србину: „Влаховић не може да игра за Јуве – нема фудбалску интелигенцију“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала