- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Миша после велике победе: „Поносам сам да помогнем мојој Србији“

© AP Photo / Manu FernandezМиомир Кецмановић Џек Дрејпер
Миомир Кецмановић Џек Дрејпер - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2023
Пратите нас
Миомир Кецмановић демонстрирао је атомски тенис у двобоју са Лоренцом Мусетијем, ког је „разоружао“ после преокрета у три сета – 6:7, 6:2, 6:1, чиме је донео Србији велики бод и победу на путу ка финалу Дејвис купа. Миша није крио задовољство, употребио је реч понос када је давао изјаву с терена.
Кецмановић је заиста фантастичном игром дошао до преокрета и ставио је у позицију Новака Ђоковића, да тријумфом над Јаником Синером одведе Србију у велико финале Дејвис купа у Малаги, где се већ налази Аустралија.
„Да, пронашао сам најбољи тенис када је било најважније. Јако сам поносан и срећан што сам успео да помогнем мојој земљи, и надам се да ћемо проћи у финале. Изузетно тежак први сет, обојица смо одиграли одлично. Одлучило је један или два поена. Успео сам да се ресетујем и касније да победим“, рекао је Миомир Кецмановић.
На питање где је био 2010. године када је Србија у „Београдској арени“ освојила популарну „Салатару“, Кецмановић је одговорио:
„Те 2010. године био сам на трибинама, последњи ред, скроз горе. То је тада био спектакл, надам се да ћемо поново имати такво искуство.
Затим је Кецмановић дао изјаву за камеру Спортклуба.
„Сјајан тенис, стварно мислим да смо одиграли феноменалан меч. И он је одиграо исто добро. После свих мечева које сам одиграо ове године, успео сам да одиграм како треба и да преокренем.
На питање колико му значи подршка Дејвис куп тима и саиграча, Миша је искрено одговорио:
„Значи, поготово када су такви људи ту. Који су већ били у тим ситуацијама много пута. Сигурно да значи пуно, ја им захваљујем на томе. Да одрадим што имам и ту сам да бодрим“, рекао је Миомир Кецмановић.
Новак Ђоковић Србија Италија Дејвис куп - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2023
СПОРТ
Понос и туга: Новак два пута поражен – српски сан о трофеју угашен
Србија Велика Британија Дејвис куп - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2023
СПОРТ
Новак и Србија нису поклекли – „Весели се српски роде“ у инат свима и упркос свему /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала