- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Црни Партизан је страдао од „своје руке“, али му нису окренута леђа

© Фото : ФК Партизан / Мирослав ТодоровићПартизан ТСЦ
Партизан ТСЦ - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2023
Пратите нас
Партизан је потучен до колена и понижен у двобоју са ТСЦ-ом из Бачке Тополе у Хумској – 0:4. Било је то други пут ове године да црно-бели примају четири гола на свом терену, а да нису пронашли пут до противничке мреже.
После Младости ГАТ која се догодила у фебруару, када је на клупи „парног ваљка“ био Гордан Петрић, сада је црни Партизан страдао од „своје руке“.
Наиме, један од стрелаца био је Милан Радин, везиста који је током каријере носио црно-бели дрес у периоду од 2016. до 2018, док је на клупи тима са севера Србије Жарко Лазетић, човек који је био члан стручног штаба Партизана, чак је и водио екипу на неколико мечева самостално.
Ништа није указивало на помрачење црно-белих, који су и даље на лидерској позицији упркос тешком поразу од ТСЦ-а, јер имају три бода предности у односу на Црвену звезду која је славила у Новом Саду у дербију против Војводине резултатом 2:1.
Жарко Лазетић морао је да се суочи поново са својима. Две екипе сервирале су спектакл већ на премијери нове сезоне Суперлиге, када је у Бачкој Тополи у лудом мечу виђено шест голова, а меч је окончан без победника – 3:3.
Сада је стање на терену, по свим параметрима, била крајње неочекивано. Лидер домаћег првенства Партизан био је фаворит пред својим навијачима, који се полако, али сигурно, враћају у Хумску, јер је тим Игора Дуљаја утакмицама, залагањем и резултатима то несумњиво заслужио.
Али, онда је уследио шок, трежење, болно приземљење на земљу. У хладној новембарској ноћи, Партизан је понижен у свом дворишту. Ако је нешто Дуљају и играчима за утеху, јесте да им навијачи нису окренули леђа, остали су да мрзну на тек који степен изнад нуле са четири гола у мрежи вољеног тима.
Футбол. РПЛ. Матч Локомотив - Рубин - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2023
СПОРТ
Руски класик од 102 минута и пуне мреже /фото, видео/
Било је лепо, али није било лако Жарку Лазетићу јер је уништио свој бивши тим, на чију клупу ће једног дана сасвим сигурно поново сести.
„Мислим да смо оправдали очекивања. Сјајно, шта друго да кажем. Јесте ли видели ову игру? Шта рећи после овога? Целу утакмицу смо одиграли изванредно. Честитам мом стручном штабу. Добро смо припремили утакмицу, играчи су то спровели у дело. Имали смо и раније добре утакмице против Партизана и Звезде, али као да смо сада мало сазрели да можемо да одиграмо овако. Честитам Партизану на фер игри. И они изгледа губе само са 4:0, 5:0, па после побеђују. Желим им да сада побеђују опет до меча са нама. Мислим да би они тиме били задовољни“, рекао је Жарко Лазетић, који је нанео први пораз Партизану ове сезоне после 15 одиграних утакмица.
Лука Јовић Франческо Камарда - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2023
СПОРТ
Србин је изашао и историја је исписана
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала